:: دوره 18، شماره 3 - ( 7-1403 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 56-45 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کیفی پساب خروجی مزارع پرورش ماهی قزل‌آلا: مطالعه موردی شهرستان آمل
فرشته نیک زاد ، محسن مسعودیان* ، داود کلانتری
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (72 مشاهده)
      پساب تولیدشده در اغلب مزارع پرورش ماهی قزل‌آلا در استان مازندران بدون تصفیه به آب‌های سطحی تخلیه می‌شود. برای آنالیز کیفی پساب، هفت مزرعه پرورش ماهی قزل‌آلا واقع شده در منطقه‌ی دشت شهرستان آمل به تصادف انتخاب شدند. نمونه‌برداری از آب ورودی و خروجی مزارع پرورشی انجام­گرفت. از 13 پارامتر فیزیکوشیمیایی اندازه‌گیری شده، پارامترهای اکسیژن محلول (DO)، هدایت الکتریکی (EC)، نیترات (N-NO3-کلراید (CL-)، آهن (Fe سولفات (SO4-2)، فسفات (PO4-3)، آمونیوم (N-NH4+) و pH نمونه‌ها در محدوده‌ تخلیه مجاز خروجی فاضلاب سازمان محیط‌زیست ایران قرارداشتند و شاخص WQI، کیفیت بالای پساب همه‌ مزارع پرورشی را برای ورود به آب‌های سطحی نشان داد. با توجه به تحلیل مولفه‌های اصلی، سختی کل،Fe ،  TSS و DO  پارامترهای اصلی کیفیت در مولفه‌ی اول و SO4-2 در مولفه‌ی دوم، در سنجش تغییرات کیفیت پساب اهمیتی بیشتردارند. به دلیل عدم وجود فرآیندهای تصفیه پساب و تراکم بالا، افزایش معنی‌داری از ورودی به خروجی استخرهای پرورش ماهی برای (pH)، کل جامدات معلق (TSS)، کل جامدات محلول (TDSفسفات (PO4-3) و سختی کل (TH) مشاهده شد که نیاز به سیستم تصفیه حذف ذرات جامد معلق، کنترل pH، کاهش سختی کل و میزان ذرات محلول در آب در مزارع پرورشی ماهی قزل‌آلا مشهود است. 
واژه‌های کلیدی: آبزی‌پروری، آنالیز مولفه‌های اصلی، کیفیت آب، زیست‌محیطی، WQI
متن کامل [PDF 501 kb]   (48 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/8/12 | پذیرش: 1401/10/12 | انتشار: 1403/7/1


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 3 - ( 7-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها