تاثیر ترکیب اسید چرب جیره بر عملکرد رشد و برخی آنزیمهای هپاتوپانکراسی در شرایط استرس دمایی و کاهش اکسیژن در میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei)
|
سمیرا مبارکی ، نرگس جوادزاده* ، حدیده معبودی ، محمود حافظیه ، مژگان خدادادی |
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز |
|
چکیده: (80 مشاهده) |
هدف از این مطالعه بررسی اثر ترکیب اسید چرب جیره بر عملکرد رشد و برخی آنزیمهای هپاتوپانکراسی در شرایط استرس دمایی و کاهش اکسیژن در میگوی سفید غربی بود. بدین منظور 27 تانک با حجم300 لیتر با تراکم 15 عدد میگو با 3 نوع جیره غذایی و تحت 3 تیمار استرس (1: بدون چالش استرسهای محیطی؛ 2: با استرس کاهش اکسیژن (1±2 میلیگرم در لیتر)؛ 3: با استرس افزایش دما (2± 36 درجه سانتیگراد) مورد آزمایش قرارگرفتند. پس از پایان دوره آزمایش، بیشترین میزان بقا در تیمارهای 1 و 3 به ترتیب به میزان 11/91 و 67/86 درصد بود. نتایج بهدستآمده نشان داد که مصرف جیره غذای 1 در مقایسه با جیره غذای 2 به میزان90 درصد بازماندگی از خود نشان داد. نرخ رشد ویژه در بین تیمارها اختلاف معنیداری داشت، به طوریکه بیشترین نرخ آن در تیمار 1 و کمترین آن در تیمار 2 به دست آمد (05/0p<). بررسی نتایج سنجش پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب در روزهای مختلف نشان داد که اختلاف معنیداری بین تیمارهای مختلف وجود نداشت ( 05/0p>). نتایج حاصل از بررسی میزان آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) در تیمارهای مختلف نشان داد که بین میزان آنزیم AST در جیرههای غذایی مختلف قبل از اعمال استرس و پس از اعمال استرسهای محیطی اختلاف معنیداری وجود داشت (05/0p<). در میگوهای تغذیه شده با جیره غذای2، میزان آنزیم در زمان بروز استرس افزایش دما (IUL 7/17±83/285) بیشترین افزایش را در میزان تیتر آنزیمAST نشان داد که میزان آن بیش از 3 برابر میزان آنزیم در شرایط قبل از استرس بود. براساس نتایج بهدستآمده، میزان آنزیم آلانین آمینوترانسفراز (ALT) در میگوهای تغذیه شده با جیره های غذایی 2 و3 افزایش یافت. همچنین نتایج اندازهگیری این آنزیم در تیمارهای مختلف با یکدیگر دارای اختلاف معنیدار بود (05/0p<). در مجموع میتوان نتیجهگیری نمود که میگوهای تغذیه شده با جیره غذای حاوی 02/7 درصد چربی کل، مجموع اسیدهای چرب اشباع به میزان 5 گرم در 100 گرم غذا و مجموع اسیدهای چرب غیراشباع به میزان 13 گرم در 100 گرم غذا در شرایط نامطلوب محیطی دارای میزان بازماندگی و رشد ویژه بالاتری بودند. |
|
واژههای کلیدی: اسید چرب، رشد، بقا، استرس محیطی، میگوی سفید غربی |
|
متن کامل [PDF 536 kb]
(36 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/3/28 | پذیرش: 1400/5/28 | انتشار: 1403/7/1
|
|
|
|