:: دوره 18، شماره 3 - ( 7-1403 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 73-57 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر ترکیب اسید چرب جیره بر عملکرد رشد و برخی آنزیم‌های هپاتوپانکراسی در شرایط استرس دمایی و کاهش اکسیژن در میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei)
سمیرا مبارکی ، نرگس جوادزاده* ، حدیده معبودی ، محمود حافظیه ، مژگان خدادادی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
چکیده:   (80 مشاهده)
      هدف از این مطالعه بررسی اثر ترکیب اسید چرب جیره  بر عملکرد رشد و برخی آنزیم­های هپاتوپانکراسی در شرایط استرس دمایی و کاهش اکسیژن در میگوی سفید غربی بود. بدین منظور 27 تانک با حجم300 لیتر با تراکم 15 عدد میگو  با 3 نوع جیره غذایی و تحت 3  تیمار استرس (1: بدون چالش استرس‌های محیطی؛ 2: با استرس کاهش اکسیژن (1±2 میلی­گرم در لیتر)؛ 3: با استرس افزایش دما (2± 36 درجه سانتی­­گراد) مورد آزمایش قرارگرفتند. پس از پایان دوره آزمایش، بیشترین میزان بقا در تیمارهای 1 و 3 به ترتیب به میزان 11/91 و 67/86 درصد بود. نتایج به‌دست‌آمده نشان داد که مصرف جیره غذای 1 در مقایسه با جیره غذای 2 به میزان90 درصد بازماندگی از خود نشان داد. نرخ رشد ویژه در بین تیمارها اختلاف معنی­داری داشت، به طوری­که بیشترین نرخ آن در تیمار 1 و کمترین آن در تیمار 2 به دست آمد (05/0p<). بررسی نتایج سنجش پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب در روزهای مختلف نشان داد که اختلاف معنی‌داری بین تیمارهای مختلف وجود نداشت ( 05/0p>). نتایج حاصل از بررسی میزان آنزیم آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) در تیمارهای مختلف نشان داد که بین میزان آنزیم AST در جیره‌های غذایی مختلف قبل از اعمال استرس و پس از اعمال استرس‌های محیطی اختلاف معنی‌داری وجود داشت (05/0p<). در میگوهای تغذیه شده با جیره غذای2، میزان آنزیم در زمان بروز استرس افزایش دما (IUL 7/17±83/285) بیشترین افزایش را در میزان تیتر آنزیمAST نشان داد که میزان آن بیش از 3 برابر میزان آنزیم در شرایط قبل از استرس بود. براساس نتایج به‌دست‌آمده، میزان آنزیم آلانین آمینوترانسفراز (ALT) در میگوهای تغذیه شده با جیره های غذایی 2 و3 افزایش ‌یافت. همچنین نتایج اندازه‌گیری این آنزیم در تیمارهای مختلف با یکدیگر دارای اختلاف معنی‌دار بود (05/0p<). در مجموع می­توان نتیجه­گیری نمود که میگوهای تغذیه ‌شده با جیره غذای حاوی 02/7 درصد چربی کل، مجموع اسیدهای چرب اشباع به میزان 5 گرم در 100 گرم غذا و مجموع اسیدهای چرب غیراشباع به میزان 13 گرم در 100 گرم غذا در شرایط نامطلوب محیطی دارای میزان بازماندگی و رشد ویژه بالاتری بودند.
واژه‌های کلیدی: اسید چرب، رشد، ‌ بقا، استرس محیطی، میگوی سفید غربی
متن کامل [PDF 536 kb]   (36 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/3/28 | پذیرش: 1400/5/28 | انتشار: 1403/7/1


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 3 - ( 7-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها