:: دوره 15، شماره 2 - ( 4-1400 ) ::
جلد 15 شماره 2 صفحات 66-55 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر افزودن پودر چای سبز (Camellia sinensis) در جیره غذایی بر شاخص های خونی و بیوشیمیایی ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella)
مژگان خدادادی* ، هدی ناصری منفرد
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز
چکیده:   (1144 مشاهده)
      در این بررسی تأثیر گیاه چای سبز (Camellia sinensis) بر شاخص های ایمنی ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella) مورد بررسی قرار گرفت. تعداد 360 بچه ماهی آمور با میانگین وزن اولیه 07/2±24/18 گرم انتخاب و پس از سازگاری با محیط به‌صورت انتخابی در 12 مخزن و در هر مخزن 30 قطعه بچه ماهی ذخیره شد. گیاه چای سبز در 3 سطح 5/1 % (تیمار 2)، 3 % (تیمار 3) و 5 % (تیمار 4) به جیره غذایی اضافه گردید و جیره فاقد چای سبز برای تغذیه گروه شاهد (تیمار 1) در نظر گرفته شد. هر تیمار در 3 تکرار انجام گرفت. ماهیان روزانه به میزان 3 درصد از وزن بدن مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره 60 روزه تعداد 15 ماهی از هر تیمار به‌صورت تصادفی انتخاب‌شده و خون‌گیری از آن‌ها از محل ورید ساقه دمی انجام گرفت. نتایج نشان داد که میزان گلبول­های سفید و هموگلوبین اختلاف معنی­داری را در تیمار 2 با سایر تیمارها داشتند (05/0P<). بیشترین میزان گلبول­های سفید و هموگلوبین در تیمار 5/1 % به ترتیب 57/0±40/4 تعداد در میکرو لیتر × 103 و 74/0±74/6 گرم بر دسی لیتر بود. بهترین عملکرد در بهبود فاکتورهای بیوشیمیایی خون در تیمار 5/0 درصد پودر چای سبز مشاهده گردید (05/0P<). افزایش تعداد گلبول­های سفید و  سطح هموگلوبین در تیمار 5/1 درصد و در غلظت متوسط گلبولی روند افزایشی در تیمارهای چای سبز را نشان داد و همچنین بر فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون ازجمله، آلبومین و گلوکز در سطح 5/1 % افزایش معنی­داری داشته است (05/0P<). نتایج نشان داد افزودن پودر چای سبز در سطح 5/0 درصد نسبت به سایر سطوح مصرفی آن در جیره ماهی آمور می­تواند بر مؤلفه­های موردبررسی اثرگذار باشد.
واژه‌های کلیدی: چای سبز، ماهی آمور، شاخص‌های خونی، بیوشیمیایی، جیره غذایی
متن کامل [PDF 785 kb]   (295 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/3/17 | پذیرش: 1400/4/31 | انتشار: 1400/4/10



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 2 - ( 4-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها