اثرات جایگزینی پودر ماهی جیرهغذایی با مخمر (Saccharomyces cervisiae) بر شاخصهای رشد و تغذیه بچهماهیان قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
|
اصغر خسروی فارسانی* ، ایرج هاشم زاده ، اسماعیل پیرعلی |
دانشگاه شهرکرد |
|
چکیده: (1431 مشاهده) |
در این مطالعه، اثرات جایگزینی پودر ماهی جیره غذایی با پروتئین تکیاخته (Saccharomyces cerevisiae) بر شاخصهای رشد و تغذیه بچه ماهیان قزلآلای رنگینکمان مورد بررسی قرار گرفت. مراحل اجرایی و عملی این پژوهش در تابستان سال 1398 به مدت ده هفته در یک کارگاه پرورش ماهی واقع در روستای بهشت آباد شهرستان اردل انجام گردید. تیمارهای آزمایشی در مطالعه حاضر شامل تیمار 1 یا صرفاً پودر ماهی، تیمار 2 حاوی دوسوم پودر ماهی+ یکسوم پروتئین تکیاخته، تیمار 3 حاوی دوسوم پروتئین تکیاخته+ یکسوم پودر ماهی و تیمار 4 یا صرفاً پروتئین تکیاخته بودند. در پایان دورهی آزمایشی، براساس نتایج به دست آمده، بهترین عملکرد شاخصهای رشد (میانگین وزن نهایی، نرخ رشد ویژه و شاخص وضعیت) به طور معنیداری در تیمارهای 1 و 2 (بهویژه تیمار 2) به دست آمد و تیمارهای 3 و 4 (به ویژه تیمار 4) دارای پایینترین میزان عملکرد بودند. در مورد شاخص کبدی و احشایی، اختلاف معنیداری بین تیمارها مشاهده نگردید (05/0P>). بهترین میزان ضریب تبدیلغذایی و نرخ بازده پروتئین و کارایی غذایی در تیمارهای 1 و 2 (به ویژه تیمار 2) مشاهده گردید که با دیگر تیمارهای آزمایشی اختلاف معنی داری نشان داد (05/0P<). همچنین میزان کل غذای مصرفی یک ماهی و میزان دریافت غذای روزانه در تیمارهای آزمایشی مختلف اختلاف معنیداری نداشتند (05/0P>). در پایان، با توجه به نتایج این پژوهش پیشنهاد میگردد جهت اقتصادیتر کردن جیره غذایی بچهماهیان قزلآلای رنگینکمان، حداقل 25 درصد و حداکثر 50 درصد پودر ماهی با پروتئین تکیاختهی مخمر ساکارومیسسسرویزیه جایگزین شود. |
|
واژههای کلیدی: پودر ماهی، پروتئین تکیاخته، Saccharomyces cerevisiae، رشد، تغذیه، قزلآلای رنگینکمان |
|
متن کامل [PDF 705 kb]
(299 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/2/17 | پذیرش: 1399/7/13 | انتشار: 1400/10/10
|
|
|
|