:: دوره 14، شماره 2 - ( 4-1399 ) ::
جلد 14 شماره 2 صفحات 23-13 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر افزودن مکمل غذایی جلبک اسپیرولینا (Arthrospira platensis) به جیره بر برخی شاخص های رشد، فعالیت های آنزیمی وآنتی اکسیدانی و درماهی کوی((koi, Cyprinus carpio
فاطمه انصاری فرد ، هومن رجبی اسلامی* ، مهدی شمسایی مهرجان ، مهدی سلطانی
داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﯽ واﺣﺪ ﻋﻠﻮم و ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺗﻬﺮان
چکیده:   (1537 مشاهده)

در این مطالعه،اثرات سطوح مختلف جلبک ( Arthrospira platensis ) بر رشد و توان دفاعی ماهی کوی(Cyprinus carpio) طی مدت  8  هفته مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور یک طرح کاملاً تصادفی شامل سطوح 0، 5/2، 5، 5/7، 10 درصد اسپیرولینا در قالب 5 تیمار با سه تکرار طراحی شد.تعداد 150 قطعه ماهی کوی با میانگین وزن اولیه 1/0 ± 30گرم در 15 تانک قرار گرفتند و با مقادیر مختلف جلبک اسپیرولینا به مدت 8 هفته مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که ماهی های کوی  تغذیه شده با اسپیرولینا 5/2% نسبت به تیمار های تغذیه شده با 5/7 و 10 کاهش معنی دار در عملکرد رشد(وزن اولیه، وزن ثانویه، نرخ رشد ویژه، شاخص وضعیت، میزان افزایش رشد نسبی، درصد افزایش وزن، سرعت رشد طولی) نشان دادند(05/0< P) همچنین  سطح فعالیت آنزیم های کاتالاز (CAT)و ﺳﻮﭘﺮ اﻛﺴﻴﺪدﻳﺴﻤﻮﺗﺎز(SOD) در تیمار 10 درصد اسپیرولینا با تیمار شاهد اختلاف معنی داری  داشت( 05/0>  P) در حالی که بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری مشاهده نگردید ( 05/0<  P ).آنزیم های کبدی لاکتات دهیدروژناز (LDH)و مالون دی الدهید  (MDA) با افزایش سطوح مکمل غذایی به طور معنی داری کاهش یافتند( 05/0>  P). نتایج تحقیق حاضر نشان داد که افزودن 10% جلبک اسپیرولینا  به جیره غذایی میتواند تاثیر مثبت قابل توجهی  بر نرخ رشد، مکانیسم دفاعی آنتی اکسیدانی و آنزیم های کبدی ماهی کوی داشته باشد.

واژه‌های کلیدی: اسپیرولینا، شاخص رشد، ایمنی، آنزیمی، ماهی کوی
متن کامل [PDF 664 kb]   (443 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/3/3 | پذیرش: 1396/3/28 | انتشار: 1399/4/10


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 2 - ( 4-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها