در این مطالعه،اثرات سطوح مختلف جلبک ( Arthrospira platensis ) بر رشد و توان دفاعی ماهی کوی(Cyprinus carpio) طی مدت 8 هفته مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور یک طرح کاملاً تصادفی شامل سطوح 0، 5/2، 5، 5/7، 10 درصد اسپیرولینا در قالب 5 تیمار با سه تکرار طراحی شد.تعداد 150 قطعه ماهی کوی با میانگین وزن اولیه 1/0 ± 30گرم در 15 تانک قرار گرفتند و با مقادیر مختلف جلبک اسپیرولینا به مدت 8 هفته مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که ماهی های کوی تغذیه شده با اسپیرولینا 5/2% نسبت به تیمار های تغذیه شده با 5/7 و 10 کاهش معنی دار در عملکرد رشد(وزن اولیه، وزن ثانویه، نرخ رشد ویژه، شاخص وضعیت، میزان افزایش رشد نسبی، درصد افزایش وزن، سرعت رشد طولی) نشان دادند(05/0< P) همچنین سطح فعالیت آنزیم های کاتالاز (CAT)و ﺳﻮﭘﺮ اﻛﺴﻴﺪدﻳﺴﻤﻮﺗﺎز(SOD) در تیمار 10 درصد اسپیرولینا با تیمار شاهد اختلاف معنی داری داشت( 05/0> P) در حالی که بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری مشاهده نگردید ( 05/0< P ).آنزیم های کبدی لاکتات دهیدروژناز (LDH)و مالون دی الدهید (MDA) با افزایش سطوح مکمل غذایی به طور معنی داری کاهش یافتند( 05/0> P). نتایج تحقیق حاضر نشان داد که افزودن 10% جلبک اسپیرولینا به جیره غذایی میتواند تاثیر مثبت قابل توجهی بر نرخ رشد، مکانیسم دفاعی آنتی اکسیدانی و آنزیم های کبدی ماهی کوی داشته باشد.