گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان، بهبهان،گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان 2- بهبهان،گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
چکیده: (3254 مشاهده)
تأثیر باکتری زیست یار Bacillus subtilis جدا شده از روده ماهی کپور معمولی، در دو سطح با غلظتهای 103×1، 106×1 CFU/ml (سلول در هر میلیلیتر) با غذا مخلوط و توسط ماهیان جوان کپور معمولی (میانگین وزنی1± 56/54 گرم) تغذیه شدند. آزمایش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار و به مدت 8 هفته صورت پذیرفت. نرخ تغذیه بر اساس 2 درصد وزن بدن و 2 بار در روز انجام شد. تعیین میزان طول و وزن ماهیان هر 14 روز یک بار انجام گرفت. در پایان آزمایش، درگروه ماهیانی که پروبیوتیک دریافت کرده بودند، شاخصهای رشد و راندمان غذایی آنها مانند افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، کارآیی پروتئین، ضریب تبدیل غذا سطح بالاتر و مطلوب تری را نسبت به گروه ماهیانی که جیره آنها فاقد پروبیوتیک بودند نشان دادند (05/0P<). بهترین میزان شاخصهای فوق درتیمار دریافت کننده 106×1 CFU/ml در هر کیلوگرم غذای خشک بهدست آمد. تنها در بررسی شاخص احشائی، تفاوت معنی داری بین تیمار CFU/ml 103×1 در مقایسه با گروه شاهد مشاهده نشد (05/0 P <). بالاترین میزان بازماندگی ماهیان جوان در تیمار CFU/ml 103×1 در مقایسه با شاهد مشاهده گردید که این اختلاف معنیدار بود (05/<0P). نتایج این تحقیق نشان داد اضافه کردن پروبیوتیک Bacillus subtilis به جیره ماهیان جوان کپورمعمولی به میزان 106×1 CFU/ml در هر کیلوگرم جیره اثرات مثبتی بر پارامترهای رشد و شاخصهای تغذیهای دارد.
Koliaee Z, Aberoumand A, Ziaei-Nejad S. The effect of probiotic Bacillus subtilis bacteria extracted from the intestine of common carp (Cyprinus carpio) on growth performance and survival of the fish. JAD 2016; 10 (2) :108-99 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-398-fa.html
کلیائی زهرا، آبرومند علی، ضیایی نژاد سعید. تاًثیر باکتری زیست یار Bacillus subtilis مستخرج از روده ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بر عملکرد رشد و بقاء آن . نشریه توسعه آبزی پروری. 1395; 10 (2) :108-99