:: دوره 6، شماره 1 - ( 3-1391 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 78-67 برگشت به فهرست نسخه ها
امکان جایگزینی پودر خون بجای پودرماهی در جیره غذایی ازون برون (Acipenser stellatus) در مرحله انگشت قد
میر حامد سید حسنی*، نعمت پیکران مانا، حمیدرضا پورعلی، محمد علی یزدانی
چکیده:   (3331 مشاهده)
به منظور بررسی اثرات جایگزینی پروتئین پودرخون به جای پودرماهی در جیره غذایی ازون برون در مرحله انگشت قد بر شاخص‏های رشد و ترکیب لاشه و یافتن حد بهینه جایگزینی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سطوح جایگزینی 0، 20، 40، 60 و 80 و 100 درصد به مدت 8 هفته در نظر گرفته شد. افزایش جایگزینی به بیش از 40 درصد موجب کاهش درصد افزایش وزن بدن (BWI)، وزن نهایی(FW)، ضریب رشد ویژه (SGR)، ضریب تبدیل غذا (FCR) و نسبت بازده پروتئین (PER) گردید (05/0P<). جایگزینی کامل منجر به بی‌اشتهایی و تلفات در ماهیان شد. همچنین عدم تمایل به غذا و کم اشتهایی در تیمارهای 60، 80 و 100 درصد جایگزینی مشاهده گردید. ماهیان تیمارهای 20 و40 درصد به خوبی از جیره تغذیه نمودند. شاخص‌های وزن نهایی، درصد افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذا، ضریب رشد ویژه در ماهیان تیمارهای 20 و40 درصد با ماهیان تغذیه شده از جیره بدون جایگزینی اختلاف معنی دار نداشت (05/0P>). افزایش پودر خون در جیره غذایی بجای پودر ماهی از سطح 40 درصد به بالاتر موجب گردید که پروتئین لاشه کاهش و چربی در لاشه ماهیان رسوب نماید (05/0P<). مقدار پروتئین در لاشه ماهیان تیمار 20 و 40 درصد تفاوت معنی دار آماری با تیمار شاهد نداشت (05/0P>). نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که امکان جایگزینی20 تا 40 درصد پودرخون به جای پودرماهی بدون بروز عوارض جانبی در جیره غذایی ازون برون انگشت قد امکان پذیر است.
واژه‌های کلیدی: ازون برون، پودرماهی، پودر خون، جایگزینی، رشد، ترکیب لاشه
متن کامل [PDF 700 kb]   (1545 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/1/22 | پذیرش: 1394/1/22 | انتشار: 1394/1/22


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 1 - ( 3-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها