دانش آموخته دوره دکترای تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه ارومیه
چکیده: (2651 مشاهده)
به منظور بررسی اثرات سینرژیستی اسیدآلی پتاسیم سوربات و باکتری Lactobacillus caseiدر بچه ماهی قزلآلایرنگینکمان Oncorhynchus mykiss با میانگین وزن اولیه 05/0±75/2 گرم، آزمایشی به مدت 8 هفته با بهکارگیری شش تیمار، شامل: تیمار شاهد، جیره حاوی CFU/g 107 باکتری Lactobacillus casei (تیمار1)، جیره حاوی 5/0 درصد پتاسیم سوربات (تیمار2)، جیره حاوی 1 درصد پتاسیم سوربات (تیمار3)، جیره حاوی ترکیب 5/0 درصد پتاسیم سوربات و CFU/g 107 باکتری (تیمار4) و جیره حاوی ترکیب 1 درصد پتاسیم سوربات و CFU/g 107 باکتری (تیمار5) صورت پذیرفت. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که بیشترین میزان وزن نهایی، ضریب تبدیل غذایی، نرخ رشد ویژه و کارائی پروتئین در تیمار 4 مشاهده شد که با سایر تیمارها اختلاف معنیداری داشت (05/0P<). از نظر ترکیب لاشه اختلاف معنیداری بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (05/0P>). میزان گلبول سفید در تیمار 4 به طور معنیداری بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0P<)، ولی اختلاف معنیداری در میزان گلبولهای قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، نوتروفیل، لنفوسیت، مونوسیت، MCV، MCHوMCHC مشاهده نشد (05/0P>). بررسی تعداد کل باکتریها و لاکتوباسیلوس-های روده بین تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری را نشان داد بهطوری که بیشترین میزان آن در تیمار 4 مشاهده شد (05/0P<). در مجموع با توجه به نتایج و اثرات مثبت، افزودن ترکیب 5/0 درصد پتاسیم سوربات و CFU/g 107 باکتری Lactobacillus casei به جیره غذایی بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان توصیه میگردد.
jafar nodeh A, Tukmechi A, Najd Grami E, Hajimoradlo A, Noori F. Study of Synergistic Effect of Potassium- Sorbate and Lactobacillus casei on the Growth Performance, Hematological Parameters, Body Composition and Intestinal flora of Rainbow Trout Fry (Oncorhynchus mykiss). JAD 2017; 11 (1) :25-37 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-134-fa.html
جافرنوده علی، توکمه چی امیر، نجد گرامی ابراهیم حسین، حاجی مرادلو عبدالمجید، نوری فرزانه. بررسی اثرات سینرژیستی اسید آلی پتاسیم سوربات و باکتری لاکتوباسیلوس کازئی (Lactobacillus casei) بر شاخصهای رشد و خونی، ترکیب لاشه، و فلور میکروبی روده در بچه ماهی قزآلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss). نشریه توسعه آبزی پروری. 1396; 11 (1) :25-37