[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 1 - ( 1-1396 ) ::
جلد 11 شماره 1 صفحات 25-37 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات سینرژیستی اسید آلی پتاسیم سوربات و باکتری لاکتوباسیلوس کازئی (Lactobacillus casei) بر شاخص‌های رشد و خونی، ترکیب لاشه، و فلور میکروبی روده در بچه ماهی قز‌آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)
علی جافرنوده ، امیر توکمه چی، ابراهیم حسین نجد گرامی، عبدالمجید حاجی مرادلو، فرزانه نوری
چکیده:   (108 مشاهده)

به منظور بررسی اثرات سینرژیستی اسیدآلی پتاسیم سوربات و باکتری Lactobacillus caseiدر بچه ماهی قزل‌آلای‌رنگین‌کمان Oncorhynchus mykiss با میانگین وزن اولیه 05/0±75/2 گرم، آزمایشی به مدت 8 هفته با به‌کارگیری شش تیمار، شامل: تیمار شاهد، جیره حاوی C‏FU/g 107 باکتری Lactobacillus casei (تیمار1)، جیره حاوی 5/0 درصد پتاسیم سوربات (تیمار2)، جیره حاوی 1 درصد پتاسیم سوربات (تیمار3)، جیره حاوی ترکیب 5/0 درصد پتاسیم سوربات و CFU/g 107 باکتری (تیمار4) و جیره حاوی ترکیب 1 درصد پتاسیم سوربات و CFU/g 107 باکتری (تیمار5) صورت پذیرفت. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که بیشترین میزان وزن نهایی، ضریب تبدیل غذایی، نرخ رشد ویژه و کارائی پروتئین در تیمار 4 مشاهده شد که با سایر تیمارها اختلاف معنی‌داری داشت (05/0P<). از نظر ترکیب لاشه اختلاف معنی‌داری بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (05/0P>). میزان گلبول سفید در تیمار 4 به طور معنی‌داری بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0P<)، ولی اختلاف معنی‌داری در میزان گلبول‌های قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، نوتروفیل، لنفوسیت، مونوسیت، MCV، MCHوMCHC مشاهده نشد (05/0P>). بررسی تعداد کل باکتری‌ها و لاکتوباسیلوس-های روده بین تیمار‌های مختلف اختلاف معنی‌داری را نشان داد به‌طوری که بیشترین میزان آن در تیمار 4 مشاهده شد (05/0P<). در مجموع با توجه به نتایج و اثرات مثبت، افزودن ترکیب 5/0 درصد پتاسیم سوربات و CFU/g 107 باکتری Lactobacillus casei به جیره غذایی بچه ماهی قزل‌آلا‌ی رنگین‌کمان توصیه می‌گردد.

واژه‌های کلیدی: اسید آلی، پتاسیم سوربات، Oncorhynchus mykiss، Lactobacillus casei
متن کامل [PDF 798 kb]   (30 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۳/۴ | پذیرش: ۱۳۹۴/۸/۲۸ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۱۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

jafar nodeh A. Study of synergistic Effect of potassium- sorbate and Lactobacillus casei on the growth performance, hematological parameters, body composition. 3. 2017; 11 (1) :25-37
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-134-fa.html
جافرنوده علی، توکمه چی امیر، نجد گرامی ابراهیم حسین، حاجی مرادلو عبدالمجید، نوری فرزانه. بررسی اثرات سینرژیستی اسید آلی پتاسیم سوربات و باکتری لاکتوباسیلوس کازئی (Lactobacillus casei) بر شاخص‌های رشد و خونی، ترکیب لاشه، و فلور میکروبی روده در بچه ماهی قز‌آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss). نشریه توسعه آبزی پروری. 1396; 11 (1) :25-37

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-134-fa.html

دوره 11، شماره 1 - ( 1-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 797 queries by yektaweb 3465