1- گروه شیلات، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران گروه دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران، گروه دامپزشکی، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران ، sm_hosseinifard@yahoo.com
چکیده: (1699 مشاهده)
با توجه به توسعه سیستم های متراکم پرورش آبزیان و ضرورت استفاده از گیاهان دارویی به عنوان محرک رشد ، تحقیق حاضر به منظور بررسی افزودن اثر سطوح مختلف زردچوبه در جیره بر روی شاخص های ایمنی٬ ایمنی موکوسی و برخی از فاکتورهای سرمی ر ماهی ازون برون (Acipenser stellatus Pallas, 1771 ) به مدت 60 روز اجرا گردید. بدین منظور تعداد 120 عدد بچه ماهی با میانگین وزنی 5/0 ± 45 گرم و طول 5/0 ± 26 سانتی متر در 12 استخر سیمانی توزیع شدند. ماهیان در 4 گروه با 4 جیره آزمایشی محتوی سطوح مختلف زردچوبه شامل :0 ، 5/0 ، 1 و 2 درصد فرموله شده تغذیه شدند. تغذیه ماهیان در طول دوره آزمایش 3 بار در روز و به میزان 3 درصد از وزن بدن صورت گرفت.در پایان دوره شاخص های ایمنی و ایمنی موکوسی (ALP و لیزوزیم) ارزیابی شد. افزایش دز 2 درصد زردچوبه در جیره غذایی باعث افزایش بیان شاخص های ایمنی موکوسی (ALP و لیزوزیم) و میزان NBT ، TP ، C3،Lyzozyme وIgM شد اما اختلاف معنی داری بین تیمار ها مشاهده نشد (p > 0/05). همچنین افزایش دز 2 درصد در جیره باعث افزایش میزان C4 ، glocoze وcortizol شد و اختلاف بین تیمار ها معنی دار بود(p< 0/05 ). بر اساس نتایج این تحقیق استفاده از پودر زردچوبه در سطح 2 درصد در جیره غذایی جهت بهبود شاخص های ایمنی و ایمنی موکوسی در ماهی ازون برون پیشنهاد می گردد.
Gholian E, Hoseinifard S M, Ghobadi S, Changizi R, Manouchehri H. Study the effect of Turmeric (Curcuma longa)on growth performance parameters and expression of some growth genes in Juvenile Sevryuga (Acipenser stellatus). JAD 2023; 16 (4) :1-12 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-753-fa.html
قلیان الهام، حسینی فرد سیدمهدی، قبادی شایان، چنگیزی رضا، منوچهری حامد. مطالعه اثر پودر زردچوبه (Curcuma longa ) بر روی شاخص های ایمنی و ایمنی موکوسی در ماهی ازون برون. نشریه توسعه آبزی پروری. 1401; 16 (4) :1-12