تاثیر مصرف خوراکی کیتوزان بر روی رشد و فلور باکتریایی رودهی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
|
محمد حسین سیف1 ، علی پارسا*  |
1- گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران، گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران |
|
چکیده: (1373 مشاهده) |
قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) از گونههای مهم پرورشی دنیا است .استفاده از مواد محرک رشد، محرک ایمنی و پریبیوتیک ها میتواند راندمان پرورش این ماهی را بهبود بخشد. این بررسی برای تعیین اثرات پریبیوتیکی کیتوزان در ماهی قزلآلای رنگینرشئکمان انجام شد. بدین منظور کیتوزان با مقادیر 1درصد، 5/0 درصد و 25/0 درصد به غذای مصرفی ماهیان قزلآلای رنگینکمان با وزن متوسط 180 گرم اضافه شد. بعد از 150 روز ماهیان از نظر شاخص های عملکردی رشد و جمعیت کلی باکتری ها و لاکتوباسیلها روده مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشاندهندهی وجود تفاوت آماری معنیدار در گروه تیمار 25/0 درصد با گروه کنترل در شاخصهای ضریب تبدیل غذایی و ضریب رشد ویژه بود (p<0.05). همچنین تفاوت آماری معنیدار بین گروه تیمار 25/0 درصد و تیمار 5/0 درصد با گروه کنترل در تعداد کل باکتریها و لاکتوباسیل ها ی روده وجود داشت (p<0.05). بر این اساس میتوان کیتوزان در دوز 25/0 درصد را به عنوان پریبیوتیکی مناسب با تاثیرات چشمگیر در پرورش قزلآلای رنگینکمان در نظر گرفت و استفاده از آنرا در جیره غذایی این ماهی توصیه کرد. |
|
واژههای کلیدی: قزلآلای رنگینکمان، کیتوزان، رشد، فلور باکتریایی روده، عملکرد. |
|
متن کامل [PDF 325 kb]
(766 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/3/18 | پذیرش: 1399/7/13 | انتشار: 1401/7/10
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|