[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 14، شماره 3 - ( 7-1399 ) ::
جلد 14 شماره 3 صفحات 87-99 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر جیره حاوی پروبیوتیک Bacillus subtilis IS02 بر شاخص های سلامتی، عملکرد سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماری لکه سفید در میگوی سفید غربی
بابک قائدنیا*، مریم میربخش، سید محمد جلیل ذریه زهرا
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (194 مشاهده)
در این پژوهش پروبیوتیک "تک‌سل" که بر اساس مطالعات 8 ساله موسسه تحفیفات علوم شیلاتی کشور (از 1388 لغایت 1395) در پژوهشکده میگوی کشور و با همکاری شرکت تک ژن زیست تولید شده است، در جیره غذایی میگوهای پرورشی سفید غربی  (Litopenaeus vannamei) با میانگین وزنی بیش از 6 گرم افزوده شد (به سه مقدار 106 و 107 و 108CFU/Kg ) و شاخص‌های سلامتی (شامل تعداد هموسیت کل، شمارش افتراقی هموسیت‌ها و میزان پروتئین پلاسما کل) میگوها در ابتدا و انتهای دوره آزمون، تعیین گردید. برای این منظور میگوها به صورت تصادفی انتخاب شده و در آکواریوم‌های 150 لیتری (در هر اکواریوم 30 قطعه) نگهداری شدند. میگوها در سه تیمار و هر کدام با سه تکرار تیماربندی شدند و کنترل منفی (تغذیه با جیره فاقد پروبیوتیک و عدم مواجهه با عامل بیماری) و کنترل مثبت (صرفاً مواجهه با عامل بیماری) منظور شد. در هر تیمار، میگوها سه بار در روز به مدت 40 روز با غذای پلت حاوی پروبیوتیک تک‌سل تغذیه شدند و در طول آزمون، پارامترهای دما، شوری و اکسیژن ثبت گردد. پس از 40 روز نیز مواجهه با ویروس لکه سفید انجام شده و به مدت 2 هفته روزانه تلفات و درصد بازماندگی ثبت شد. پس از نمونهگیری همولنف، شاخص سلامت، شامل تعداد هموسیت کل(Total Hemocyte Count,THC)، شمارش افتراقی هموسیت‌ها (Differential Hemocyte Count ,DHC) و میزان پروتئین پلاسما کل (Total Plasma Protein,TPP) اندازه‌گیری و در تیمارها با گروه‌های شاهد مثبت و منفی، مقایسه گردید. بر اساس یافته‌های این پژوهش، می‌توان بیان کرد که تغذیه میگوهای سفید غربی  با جیره‌های غذایی حاوی مقادیر 107 و  108 CFU/Kg موجب افزایش معنی‌دار (05/0P≤) عملکرد سیستم ایمنی میگوها و شاخص‌های سلامتی می‌گردد. افزون بر این تغذیه با جیره‌های غذایی مورد اشاره، در افزایش درصد بازماندگی میگوهای مواجهه یافته با ویروس لکه سفید در مقابسه با شاهد، موثر می‌باشد (05/0P≤).
واژه‌های کلیدی: میگوی سفید غربی، Litopenaeus vannamei، پروبیوتیک، شاخص‌های سلامتی، تعداد هموسیت کل، شمارش افتراقی هموسیت‌ها، میزان پروتئین پلاسما کل
متن کامل [PDF 1149 kb]   (47 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/4/16 | پذیرش: 1398/7/22 | انتشار: 1399/7/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghaednia B, Mirbakhsh M, Zorrieh Zahra M J. Effect of Bacillus subtilis IS02 in food on health, immunity indexes and prevention against White Spot Disease in Litopenaeus vannamei. 3. 2020; 14 (3) :87-99
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-649-fa.html

قائدنیا بابک، میربخش مریم، ذریه زهرا محمد جلیل. تاثیر جیره حاوی پروبیوتیک Bacillus subtilis IS02 بر شاخص های سلامتی، عملکرد سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماری لکه سفید در میگوی سفید غربی. نشریه توسعه آبزی پروری. 1399; 14 (3) :87-99

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-649-fa.html



دوره 14، شماره 3 - ( 7-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4256