[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 2 - ( 5-1398 ) ::
جلد 13 شماره 2 صفحات 85-96 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر آستاگزانتین بر شاخص‌های رشد و رنگ پذیری لاشه ماهی قزل‌آلای‌ رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
مهدی عرب، فردین شالویی، مهرداد فتح اللهی، اسماعیل پیرعلی
دانشگاه شهرکرد
چکیده:   (402 مشاهده)
در این تحقیق تأثیر استفاده از غلظت­های متفاوت آستاگزانتین بر شاخص­های رشد و رنگ­پذیری لاشه در ماهی­ قزل­آلای­رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش در قالب یک طرح تصادفی با چهار تیمار و سه تکرار در هشت هفته غذادهی انجام شد و در هر مخزن پرورشی تعداد 40 عدد ماهی با وزن تقریبی 100 گرمی مورد تغذیه آزمایشی با 2% وزن زی­توده قرار گرفتند. تیمارها شامل غلظت­های 30، 60، 90 میلی­گرم آستاگزانتین در هر کیلوگرم خوراک قزل­آلا و تیمار شاهد بدون افزودن رنگدانه آستاگزانتین بود. در پایان دوره آزمایش از هر تکرار چهار قطعه ماهی به صورت انتخابی صید شد. برای ارزیابی میزان تغییر رنگ ایجادشده در لاشه ماهی از سیستم رنگ سنجی L*a*b استفاده شد. نتایج مطالعه نشان داد غلظت‌های مورد آزمایش تأثیر معنی‌داری در میزان تلفات و ضریب تبدیل غذایی نداشته اند. رنگ­سنجی لاشه ماهی بر اساس سیستم رنگ­سنجی L*a*b نشان داد رنگ­پذیری در تیمارهای 60 و 90 در پارامترa  (پارامتر قرمزی) دارای اختلاف معنی­داری (05/0>P) نسبت به تیمار شاهد و تیمار دیگر است. نتایج  این مطالعه نشان می دهد که غلظت 60 میلی‌گرم رنگدانه آستاگزانتین، بهترین دوز مورد استفاده  در ایجاد رنگ از نظر اقتصادی­ می­باشد.
واژه‌های کلیدی: آستاگزانتین، لاشه، رنگ، قزل‌آلای‌رنگین‌کمان، رشد.
متن کامل [PDF 421 kb]   (85 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۷/۲/۴ | پذیرش: ۱۳۹۷/۴/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۸/۶/۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Arab M, shaluei F, Fattollahi M, Pirali E. Effects of dietary supplementation of astaxanthin on growth performance and pigmentation of the carcass in rainbow trout, (Oncorhynchus mykiss). 3. 2019; 13 (2) :85-96
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-552-fa.html

عرب مهدی، شالویی فردین، فتح اللهی مهرداد، پیرعلی اسماعیل. اثر آستاگزانتین بر شاخص‌های رشد و رنگ پذیری لاشه ماهی قزل‌آلای‌ رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) . نشریه توسعه آبزی پروری. 1398; 13 (2) :85-96

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-552-fa.html



دوره 13، شماره 2 - ( 5-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3991