Journal of Aquaculture Development
نشریه توسعه آبزی پروری
JAD
Agriculture
http://aqudev.liau.ac.ir
1
admin
2322-3545
0000-0000
8
10.61186/aqudev
14
8888
13
fa
jalali
1401
7
1
gregorian
2022
10
1
16
3
online
1
fulltext
fa
تاثیر مصرف خوراکی کیتوزان بر روی رشد و فلور باکتریایی رودهی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
Effect of chitosan oral consumption on intestinal bacterial flora of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss)
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
<span style="font-size:11pt"><span style="line-height:normal"><span style="direction:rtl"><span style="unicode-bidi:embed"><span style="font-family:Calibri,sans-serif"><span b="" style="font-family:" zar=""> قزلآلای رنگینکمان </span><span b="" style="font-family:" zar="">(</span><i><span dir="LTR" style="font-size:10.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">Oncorhynchus</span></span></i> <i><span dir="LTR" style="font-size:10.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">mykiss</span></span></i><span b="" style="font-family:" zar="">)</span> <span b="" style="font-family:" zar="">از گونههای مهم پرورشی دنیا است</span><span dir="LTR" style="font-size:10.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""> .</span></span><span b="" style="font-family:" zar="">استفاده از مواد محرک رشد، محرک ایمنی و پری</span><span dir="LTR" style="font-size:10.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">­</span></span><span b="" style="font-family:" zar="">بیوتیک</span> <span b="" style="font-family:" zar="">ها میتواند راندمان پرورش این ماهی را بهبود بخشد. این بررسی برای تعیین اثرات پری</span><span dir="LTR" style="font-size:10.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">­</span></span><span b="" style="font-family:" zar="">بیوتیکی کیتوزان در ماهی قزل</span><span dir="LTR" style="font-size:10.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">­</span></span><span b="" style="font-family:" zar="">آلای رنگین­رشئکمان انجام شد. بدین منظور کیتوزان با مقادیر 1درصد، 5/0 درصد و 25/0 درصد به غذای مصرفی ماهیان قزلآلای رنگین</span><span dir="LTR" style="font-size:10.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">­</span></span><span b="" style="font-family:" zar="">کمان با وزن متوسط 180 گرم اضافه شد. بعد از 150 روز ماهیان از نظر شاخص</span> <span b="" style="font-family:" zar="">های عملکردی رشد و جمعیت کلی باکتری</span> <span b="" style="font-family:" zar="">ها و لاکتوباسیل</span><span dir="LTR" style="font-size:10.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">­</span></span><span b="" style="font-family:" zar="">ها روده مورد بررسی قرار گرفتند.</span> <span b="" style="font-family:" zar=""> نتایج نشاندهنده</span><span dir="LTR" style="font-size:10.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">­</span></span><span b="" style="font-family:" zar="">ی وجود تفاوت آماری معنی­دار در گروه تیمار 25/0 درصد با گروه کنترل در شاخص­های ضریب تبدیل غذایی و ضریب رشد ویژه بود (</span><i><span dir="LTR" style="font-size:10.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">p</span></span></i><span dir="LTR" style="font-size:10.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><0.05</span></span><span b="" style="font-family:" zar="">). همچنین تفاوت آماری معنی­دار بین گروه تیمار 25/0 درصد و تیمار 5/0 درصد با گروه کنترل</span> <span b="" style="font-family:" zar="">در تعداد کل باکتریها و لاکتوباسیل</span> <span b="" style="font-family:" zar="">ها ی روده وجود داشت (</span><i><span dir="LTR" style="font-size:10.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">p</span></span></i><span dir="LTR" style="font-size:10.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times=""><0.05</span></span><span b="" style="font-family:" zar="">). بر این اساس می</span><span dir="LTR" style="font-size:10.0pt"><span new="" roman="" style="font-family:" times="">­</span></span><span b="" style="font-family:" zar="">توان کیتوزان در دوز 25/0 درصد را به عنوان پری­بیوتیکی مناسب با تاثیرات چشمگیر در پرورش قزل­آلای رنگین­کمان در نظر گرفت و استفاده از آنرا در جیره غذایی این ماهی توصیه کرد. </span></span></span></span></span></span>
Rainbow trout is one of the most important breeding species in the world. The use of growth promoters, immune stimulants and prebiotics can improve the breeding efficiency of this fish. This study seeks to determine the prebiotic effects of chitosan in salmon. For this purpose, chitosan (1%, 0.5% and 0.25%) was added to the diet of rainbow trout with an average weight of 180g. After 150 days, the fish were examined for functional indices and the general population of bacteria and lactobacilli. The results showed that there was a statistically significant difference between the treatment group with 0.25% and the control group in feed conversion ratio and specific growth coefficient (P<0.05). There was also a statistically significant difference between the treatment group and the control group in the total number of intestinal bacteria and lactobacilli (P<0.05). Accordingly, chitosan, especially at 0.25% dose, can be considered as a suitable prebiotic with significant effects on rainbow trout breeding and its use in the diet of this fish is recommended.
قزلآلای رنگینکمان, کیتوزان, رشد, فلور باکتریایی روده, عملکرد.
Oncorhynchus mykiss, Chitosan, Intestinal microflora, Performance
33
43
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-518-1&slc_lang=fa&sid=1
Mohammad Hussein
Seif
محمد حسین
سیف
hosseinseif69@gmail.com
10031947532846008951
10031947532846008951
No
Department of health and aquatic diseases, Faculty of veterinary medicine, Islamic Azad University, Sannadaj branch, Sanandaj, Iran
گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
Ali
Parsa Khanghah
علی
پارسا
10031947532846008952
10031947532846008952
Yes
Department of health and aquatic diseases, Faculty of veterinary medicine, Islamic Azad University, Sannadaj branch, Sanandaj, Iran
گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران