Journal of Aquaculture Development
نشریه توسعه آبزی پروری
JAD
Agriculture
http://aqudev.liau.ac.ir
1
admin
2322-3545
0000-0000
8
10.61186/aqudev
14
8888
13
fa
jalali
1399
6
1
gregorian
2020
9
1
14
3
online
1
fulltext
fa
اثرات پودر پوست انار بر ترکیب لاشه، شاخصهای هماتولوژیک و بیوشیمیایی ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
Effects of the Pomegranate powder on the Body composition, hematological and biochemical indices of the rainbow trout (Oncorhynchus mykiss ).
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
<br>
<br>
<span style="color:black;"><span style="font-family:B Zar;">هدف از اجرای این پروژه، بررسی اثرات پودر پوست انار بر ترکیب لاشه<strong>،</strong></span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:B Zar;">شاخص های هماتولوژیک و بیوشیمیایی ماهی قزلآلای رنگین کمان</span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:Times New Roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">(<em>Oncorhynchus</em> <em>mykiss</em>) </span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Zar;"> بود. جیرههای آزمایشی با سه تکرار شامل 1، 2، 3 و 4 درصد پودر پوست انار و جیره شاهد فاقد پودر پوست انار بود. </span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:B Zar;">در قالب طرح کاملا تصادفی، تعداد</span></span> <span style="color:black;"><span style="font-family:B Zar;">450 قطعه ماهی قزلآلای رنگین کمان با میانگین وزنی 5</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:Cambria,serif;">±</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Zar;">45 گرم در 15 حوضچه سیمانی به مدت 60 روز پرورش یافتند. اضافه نمودن پودر پوست انار به غذای ماهی­ها، اثر معنی داری بر ترکیب لاشه، پارامترهای هماتولوژیک و بیوشیمیایی آن­ها داشت (05/0></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:Times New Roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">P</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Zar;">). هم­چنین نتایج نشان دادند که درخاکستر لاشه با افزودن پودر پوست انار، اختلاف معنی داری مشاهده نشد (05/0<</span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:Times New Roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">P</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Zar;">)، ولی سایر پارامترها نظیر رطوبت، پروتئن و چربی دارای اختلاف معنی دار بودند (05/0></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:Times New Roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">P</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Zar;">). همچنین بیشترین تعداد گلبول قرمز در تیمار شاهد مشاهده شد ولی تفاوت معنیداری در مقایسه با سایر تیمارها نداشت (05/0<</span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:Times New Roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">P</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Zar;">). از نظر تعداد گلبول سفید، بیشترین تعداد در تیمار 4 درصد پودر پوست انار و کمترین در تیمار شاهد مشاهده شد. همچنین اضافه نمودن پودر پوست انار تاثیر معنی داری برمیزان شاخصهای بیوشیمیایی (گلوگز، کلسترول، تریگلیسرید، پروتئین و آلبومین) داشت (05/0></span></span><span dir="LTR"><span style="color:black;"><span style="font-family:Times New Roman,serif;"><span style="font-size:10.0pt;">P</span></span></span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Zar;">). نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن پودر پوست انار به مقدار 4 درصد در جیره غذایی تأثیر بسزایی در فاکتورهای خونی مرتبط با سیستم ایمنی نظیر گلبول سفید ماهی قزلآلای رنگینکمان خواهد داشت</span></span><span style="color:black;"><span style="font-family:B Zar;">.</span></span>
The aim of this study was to investigate the effects of pomegranate powder on the body composition, hematological, and biochemical indices of rainbow trout (<em>Oncorhynchus</em> <em>mykiss</em>). Pomegranate peel powder was added to the experimental diets at 0 (control), 1, 2, 3 and 4 % with 3 replicates. In a completely randomized design, 450 rainbow trout with an average weight of 45±5 g were reared in 15 cement ponds for 60 days. Adding pomegranate peel powder to the fish diet had a significant effect on the carcass quality, hematological, and biochemical parameters (P<0.05). The results also showed that the ash content of the fish fed with pomegranate peel powder did not significantly differ different (P<0.05), while other parameters such as moisture, protein, and fat contents were significantly different (P<0.05). Moreover, the highest number of red blood cells was observed in the control group, but there was no significant difference among other treatments (P<0.05). In terms of white blood cell count, the highest number was observed in the treatment of 4% pomegranate peel powder and the lowest value was in the control group. Also, the addition of pomegranate peel powder had a significant effect on the biochemical parameters (glucose, cholesterol, triglyceride, protein, and albumin) (p <0.05). The results of this study showed that the addition of pomegranate peel powder at 4% in the diet would have a significant effect on the blood parameters related to the immune system in rainbow trout.<span dir="RTL"></span>
پودر پوست انار, شاخصهای خونی, شاخص های بیوشیمیایی, قزلآلای رنگین کمان
Pomegranate percent meal, blood indices, Biochemical indices, rainbow trout
13
27
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-432-1&slc_lang=fa&sid=1
Amin
Avazeh
امین
آوازه
amin.avazeh@ut.ac.ir
10031947532846007029
10031947532846007029
Yes
Department of Fisheries Science, Faculty of Natural Resources, University of Tehran, Tehran, Iran.
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
Hossein
Emadi
حسین
عمادی
emadihossein@yahoo.com
10031947532846007030
10031947532846007030
No
Department of Fisheries Science, Maritime Science Faculty, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
Amar
Salehifarsani
عمار
صالحی فارسانی
Ammar_1631@yahoo.com
10031947532846007031
10031947532846007031
No
Abzi Exir Kowsar Aquaculture Company, Kowsar Economic Organization, Tehran, Iran
شرکت آبزی اکسیر کوثر، سازمان اقتصادی کوثر، تهران، ایران
Sayed Pejman
Hosseini Shekarabi
سید پژمان
حسینی شکرابی
10031947532846007034
10031947532846007034
No
Department of Fisheries Science, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
روه شیلات، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
Hossein
Negarestan
حسین
نگارستان
Amin.avazeh@ut.ac.ir
10031947532846007032
10031947532846007032
No
Department of Fisheries Science, Maritime Science Faculty, North Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
Meisam
Bavarsad
میثم
باورصاد
meisam.bavarsad@ut.ac.ir
10031947532846007033
10031947532846007033
No
Department of Fisheries Science, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.
روه شیلات، واحد علوم تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران