Journal of Aquaculture Development
نشریه توسعه آبزی پروری
JAD
Agriculture
http://aqudev.liau.ac.ir
1
admin
2322-3545
0000-0000
8
10.61186/aqudev
14
8888
13
fa
jalali
1395
12
1
gregorian
2017
3
1
11
1
online
1
fulltext
fa
بررسی اثرات سینرژیستی اسید آلی پتاسیم سوربات و باکتری لاکتوباسیلوس کازئی (Lactobacillus casei) بر شاخصهای رشد و خونی، ترکیب لاشه، و فلور میکروبی روده در بچه ماهی قزآلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)
Study of Synergistic Effect of Potassium- Sorbate and Lactobacillus casei on the Growth Performance, Hematological Parameters, Body Composition and Intestinal flora of Rainbow Trout Fry (Oncorhynchus mykiss)
تخصصي
Special
كاربردي
Applicable
<p>به منظور بررسی اثرات سینرژیستی اسیدآلی پتاسیم سوربات و باکتری Lactobacillus caseiدر بچه ماهی قزلآلایرنگینکمان Oncorhynchus mykiss با میانگین وزن اولیه 05/0±75/2 گرم، آزمایشی به مدت 8 هفته با بهکارگیری شش تیمار، شامل: تیمار شاهد، جیره حاوی C‏FU/g 107 باکتری Lactobacillus casei (تیمار1)، جیره حاوی 5/0 درصد پتاسیم سوربات (تیمار2)، جیره حاوی 1 درصد پتاسیم سوربات (تیمار3)، جیره حاوی ترکیب 5/0 درصد پتاسیم سوربات و CFU/g 107 باکتری (تیمار4) و جیره حاوی ترکیب 1 درصد پتاسیم سوربات و CFU/g 107 باکتری (تیمار5) صورت پذیرفت. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی انجام گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که بیشترین میزان وزن نهایی، ضریب تبدیل غذایی، نرخ رشد ویژه و کارائی پروتئین در تیمار 4 مشاهده شد که با سایر تیمارها اختلاف معنیداری داشت (05/0P<). از نظر ترکیب لاشه اختلاف معنیداری بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (05/0P>). میزان گلبول سفید در تیمار 4 به طور معنیداری بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0P<)، ولی اختلاف معنیداری در میزان گلبولهای قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، نوتروفیل، لنفوسیت، مونوسیت، MCV، MCHوMCHC مشاهده نشد (05/0P>). بررسی تعداد کل باکتریها و لاکتوباسیلوس-های روده بین تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری را نشان داد بهطوری که بیشترین میزان آن در تیمار 4 مشاهده شد (05/0P<). در مجموع با توجه به نتایج و اثرات مثبت، افزودن ترکیب 5/0 درصد پتاسیم سوربات و CFU/g 107 باکتری Lactobacillus casei به جیره غذایی بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان توصیه میگردد.</p>
<p>To study the synergistic effects of potassium sorbate and Lactobacillus casei in rainbow trout fry (Oncorhynchus mykiss) (2.45±0.05), A test for 8 weeks using six treatments, including: Commercial diet (control), diet 107 CFU / g bacteria (treatment 1), a diet containing 0.5% of potassium sorbate (treatment 2), a diet containing 1% potassium sorbate (treatment 3), The composition of the diet with %0/5 of potassium sorbate and 107 CFU / g Lactobacillus casei (treatment 4) and the composition of the diet with 1% potassium sorbate and 107 CFU / g Lactobacillus casei (treatment 5) was carried out. Experiment was done in completely random design. The results showed that the highest final weight, SGR, FCR and PER in the treatment 4 showed significant differences with other treatments (P<0.05).The carcass significant differences were not observed between the different treatments (P>0/05). WBC was significantly higher (P<0.05) in T4 compared with other groups. No significant difference in the amount of RBC, Hb, HCT, MCV, MCH, MCHC were observed (P>0/05). The number of intestinal bacteria and Lactobacillus showed significant differences between the different treatments So that highest rate was observed in treatment 4 (P <0.05). In total, according to the results and the positive effects of the addition compound CFU / g 107 bacteria (Lactobacillus casei) and 0/5% of potassium sorbate in the diet of rainbow trout diet is recommended.</p>
اسید آلی, پتاسیم سوربات, Oncorhynchus mykiss, Lactobacillus casei
Organic acids, potassium sorbate, Oncorhynchus mykiss, Lactobacillus casei.
25
37
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-76-1&slc_lang=fa&sid=1
A.
jafar nodeh
علی
جافرنوده
a.jafar55@gmail.com
10031947532846003649
10031947532846003649
Yes
Department of Fisheries, Urmia University
دانش آموخته دوره دکترای تکثیر و پرورش آبزیان، دانشگاه ارومیه
A.
Tukmechi
امیر
توکمه چی
10031947532846003650
10031947532846003650
No
Department of Fisheries , Urmia Lake Research Institute, Urmia University
گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی، پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه
E.H
Najd Grami
ابراهیم حسین
نجد گرامی
10031947532846003651
10031947532846003651
No
Department of Fisheries , Urmia Lake Research Institute, Urmia University
گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی، پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه
A.M.
Hajimoradlo
عبدالمجید
حاجی مرادلو
10031947532846003652
10031947532846003652
No
Department of Fisheries, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources
گروه شیلات دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
F.
Noori
فرزانه
نوری
10031947532846003653
10031947532846003653
No
Department of Fisheries , Urmia Lake Research Institute, Urmia University
گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی، پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه، دانشگاه ارومیه