AU - Yegane, Hooshang AU - Kazemi, Rwzvanolla AU - Shenavar Masoule, Alireza AU - SayedHassani, Hamed AU - Yousefi Jourdehi, Ayoub AU - Ali hosseinpour Zelti, Ali AU - Ghorbani Vaghei, Reza TI - The effect of native probiotic on growth rate and some hematological and immune indices in Huso huso fingerling PT - JOURNAL ARTICLE TA - aqudev JN - aqudev VO - 15 VI - 1 IP - 1 4099 - http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-631-fa.html 4100 - http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-631-fa.pdf SO - aqudev 1 AB  - تأثیر پروبیوتیک بومی ماهیان خاویاری (آمیخته­ای ازگونه­های Lactococcus lactis وWeissella confusa) بر شاخص­های رشد وبرخی از پاراسنجه­های خونی و ایمنی فیل­ماهی جوان (Huso huso) پرورشی موردآزمایش قرارگرفت.480 قطعه فیل­ماهی با متوسط وزن 016/0± 92/2 گرم با جیره شرکت بیومار (حاوی47 درصد پروتئین، 16درصد چربی و 3/2درصد کربوهیدرات) که به آنها پروبیوتیک در سطوح (0، 150، 300 و 450 میلی‌گرم در کیلوگرم) (PB0، PB150، PB300 و PB450) اضافه شده بود در 12مخزن فایبرگلاس نیم تنی به مدت 8 هفته تغذیه شدند. در پایان دوره پرورش از ماهیان نمونه خون و سرم تهیه شد. نتایج نشان داد که با افزودن پروبیوتیک به جیره­های غذایی، شاخص­های وزن نهایی، افزایش وزن، درصد افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و رشد روزانه ماهیان به طور معنی¬داری افزایش، اما ضریب تبدیل غذا کاهش یافت (P<0.05). بیشترین شاخص­های رشد از آن ماهیان تغذیه شده با جیره PB300 بود. اضافه کردن پروبیوتیک در سطوح 150 و 450 میلی­گرم در کیلوگرم جیره نیز به ترتیب موجب افزایش معنی­­دار گلبول سفید و کمپلمان (C3) در مقایسه با تیمار شاهد گردید (P<0.05). بنابراین به نظر می­رسد استفاده از غلظت­های 300 و450 میلی­گرم در کیلوگرم جیره می­تواند در پرورش مرحله انگشت­قدی فیل­ماهی سودمند باشد. CP - IRAN IN - Caspian Sea International Sturgeon Research, Agriculture Research, Education and Extension Organization, Rasht, Iran LG - eng PB - aqudev PG - 125 PT - Research YR - 2021