TY - JOUR T1 - Fatty acid changes in embryonic and larval stages of (Sparidentex hasta) TT - تغییرات اسید‌های چرب در مرحله جنینی و لاروی ماهی صبیتی Sparidentex hasta)) JF - aqudev JO - aqudev VL - 15 IS - 4 UR - http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-726-fa.html Y1 - 2022 SP - 85 EP - 94 KW - Sparidentex hasta KW - embryonic stage KW - larval stage KW - fatty acids N2 - با توسعه آبزی­پروری در بخش ماهیان دریایی، شناسایی ترکیب مواد مغذی مورد­نیاز لارو در مراحل آغازین زندگی، بیشتر مورد توجه قرار گرفته­است. علی­رغم اهمیت آشکار تغذیه در رشد لارو ماهی صبیتی، که از گونه­های اقتصادی در آبزی­پروری جنوب کشور است، به­دلیل ریز و حساس بودن به دستکاری لارو ماهیان دریایی، اطلاعات کمی در مورد احتیاجات غذایی در دست می­باشد. ترکیبات جنین و کیسه زرده تحت تاثیر تغدیه مولدین می­باشد و با توجه به نقش حیاتی اسید­های چرب در نفوذ­پذیری غشا در مرحله لاروی، می­توان با مدیریت صحیح ترکیبات اسید­های چرب مورد­نیاز در شروع تغدیه آغازین (غذای خشک و یا غنی سازی غذای زنده)، درصد بقای لارو­ها را افزایش داد. در این تحقیق نمونه­ها در سه مرحله گاسترولا، در زمان جذب کیسه زرده و سه روز پس از جذب کامل کیسه زرده (آغاز تغدیه فعال) برداشت گردید. سپس داخل ازت مایع و فریزر 80- درجه تا زمان انجام کار آزمایشگاهی با استفاده از کروماتوگرافی گازی GC، نگهداری شد. فراوان­ترین اسید­های چرب، اولئیک و پالمتیک بود و در مراحل مختلف اسید­های چرب اختلاف معنی­دار آماری مشاهده گردید (P<0.05). با­توجه به نتایج در SFA و PUFA تا مرحله لاروی روند افزایشی و در MUFA و اولئیک روند کاهشی بود. کاهش برخی اسید­های چرب به­دلیل مصرف انرژی و افزایش بیشتر برای نقش ذخیره سازی مخصوصا در بافت غشایی است. بنابراین مقدار و نسبت اسید­های چرب در مراحل اولیه زندگی ماهی صبیتی، حداقل نیاز لاروی در جیره آغازین را تعیین می­کند. M3 10.52547/aqudev.15.4.85 ER -