[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 13
تعداد شماره ها: 47
تعداد مشاهده ی مقالات: 971314
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 426113

تعداد کل نویسندگان: 1855
نویسندگان غیر تکراری: 1434
نویسندگان تکراری: 421
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 798
مقالات پذیرفته شده: 496
مقالات رد شده: 290
مقالات منتشر شده: 441

نرخ پذیرش: 62.16
نرخ رد: 36.34

میانگین دریافت تا پذیرش: 147 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.6 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 350.1 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 93
مقالات پذیرفته شده: 60
مقالات رد شده: 23
مقالات منتشر شده: 36

نرخ پذیرش: 64.52
نرخ رد: 24.73

میانگین دریافت تا پذیرش: 112 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 8.4 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 368.6 روز
____
..
:: دوره 16، شماره 4 - ( 11-1401 ) ::
جلد 16 شماره 4 صفحات 82-69 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر آنزیم‌های خارجی (آلفاآمیلاز، سلولاز، زایلاناز و بتاگلوکاناز) بر شاخص‌های ایمنی غیر اختصاصی و فلور باکتریایی روده ماهی قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه‌شده با جیره حاوی کربوهیدرات بالا
عارف حشمتی ، عبدالمحمد عابدیان کناری* ، رقیه صفری
گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
چکیده:   (618 مشاهده)
      یکی از محدودیت‌های اصلی استفاده از مواد گیاهی در جیره آبزیان به خصوص ماهیان گوشتخوار وجود پلی‌ساکاریدهای غیرنشاسته‌ای در این مواد می‌باشد. امروزه استفاده از آنزیم‌های کربوهیدراتی خارجی به عنوان راه حل کاهش مشکلات استفاده از مواد گیاهی مورد توجه قرار گرفته است. آنزیم‌های آلفاآمیلاز، سلولاز، زایلاناز و بتاگلوکاناز  مهمترین آنزیم‌های کربوهیدراتی مصرفی در صنعت خوراک می‌باشند که با شکستن پیوندهای 1 به 4 گلیکوزیدی  موجب کاهش اثرات ضد تغذیه‌ای این ترکیبات می‌شوند. مطالعه حاضر به بررسی عملکرد آنزیم‌های آلفاآمیلاز، سلولاز، زایلاناز و بتاگلوکاناز روی 210 عدد ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (میانگین وزنی85/3±65/17 گرم) در 7 تیمار با سه تکرار پرداخته است. افزودن مخلوط آنزیم‌ها  به سه روش: قبل از ساخت جیره (3، 6، 12 و 24 ساعت قبل)، به هنگام ساخت (مخلوط با سایر مواد) و پس از ساخت بصورت پاشیدن انجام شده است. ابتدا ترکیب آنزیمی مورد نظر برای آرد گندم و کنجاله سویا توسط آزمایش برون‌تنی طراحی گردید که میزان آنزیم مورد نیاز آلفاآمیلاز، سلولاز، زایلاناز و بتاگلوکاناز برای آرد گندم به ترتیب 5/0، 1/0، 3/0 و2/0 و برای کنجاله سویا به ترتیب 5/0، 2/0، 5/0 و1/0 گرم بر کیلوگرم به دست آمد. پس از ساخت جیره‌ها، غذادهی سه بار در روز و در حد سیری صورت گرفت. در انتهای دوره آزمایش (60 روز)، از هر تکرار 3 عدد ماهی به صورت تصادفی نمونه‌برداری شد. آنزیم‌ها بر روی شاخص گلبول سفید، قرمز، هماتوکریت و کمپلمان  اثر معنی‌داری نداشتند  اما موجب افزایش معنی دار میزان کلسترول و تری‌گلیسرید سرم خون در تیمار افزودن مخلوط آنزیم 6 ساعت قبل از ساخت غذا شدند. میزان گلوکز در تیمارهای افزودن مخلوط آنزیم 3 و 6 ساعت قبل از ساخت به طور معنی‌داری بالاتر از سایرین بود. میزان لاکتوباسیلوس‌های روده و لیزوزیم سرم در تیمار افزودن مخلوط آنزیم 6 ساعت قبل از ساخت به طور معنی‌داری بالاتر از سایر تیمارها قرار گرفت. به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد استفاده از مخلوط آنزیم‌ها 6 ساعت قبل ساخت می‌تواند راندمان استفاده از جیره‌ حاوی کربوهیدرات را در ماهی قزل آلای رنگین کمان بهبود بخشد. 
واژه‌های کلیدی: تغذیه، آنزیم‌های کربوهیدراتی، پلی‌ساکاریدهای غیرنشاسته‌ای، قزل‌آلای رنگین‌کمان.
متن کامل [PDF 417 kb]   (433 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/10/5 | پذیرش: 1400/11/3 | انتشار: 1401/11/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heshmati A, Abedian Kenari A, Safari R. Evaluation of the use of alpha-amylase, cellulase, xylanase, and beta-glucanase enzymes in vitro and in vivo on non-specific immune indices, intestinal bacterial flora, cholesterol, and blood glucose of rainbow trout. JAD 2023; 16 (4) :69-82
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-787-fa.html

حشمتی عارف، عابدیان کناری عبدالمحمد، صفری رقیه. تاثیر آنزیم‌های خارجی (آلفاآمیلاز، سلولاز، زایلاناز و بتاگلوکاناز) بر شاخص‌های ایمنی غیر اختصاصی و فلور باکتریایی روده ماهی قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه‌شده با جیره حاوی کربوهیدرات بالا. نشریه توسعه آبزی پروری. 1401; 16 (4) :69-82

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-787-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 4 - ( 11-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645