بررسی تغییرات فصلی ترکیب اسید چرب بافت ماهیچه و کبد
ماهی حمری Barbus luteus(Heckel,1843)در رودخانه کرخه
|
مهران جواهری بابلی* ، حسین اورجی ، شایان قبادی |
گروه شیلات ، واحد اهواز ، دانشگاه آزاد اسلامی ،اهواز،ایران،صندوق پستی 1915 |
|
چکیده: (1378 مشاهده) |
در این تحقیق تغییرات فصلی ترکیب اسید چرب بافت کبد و عضله ماهی حمری Barbus luteus در رودخانه کرخه موردبررسی قرار گرفت. بدین منظور 84 نمونه ماهی حمری وحشی، در طول ماههای میانی هر فصل سال صید شدند و ترکیب اسید چرب بافت کبد و ماهیچه بهوسیله روش کروماتوگرافی گازی مورد ارزیابی قرار گرفتند. بالاترین میزان مجموع اسیدهای چرب اشباع بافت کبد و عضله به ترتیب در فصل پاییز و بهار به دست آمد. مجموع اسیدهای چرب غیراشباع با یک پیوند دوگانه بافت کبد و عضله به ترتیب در فصل تابستان، پاییز و پاییز و زمستان بالاترین مقدار را نشان دادند. کمترین میزان اسیدهای چرب امگا 3 در بافت کبد و عضله در فصل پاییز بوده است. بالاترین میزان نسبت اسیدهای چرب امگا 3 به امگا 6، اسید های چرب DHA و EPA بافت عضله در فصل بهار بدست آمد. |
|
واژههای کلیدی: ماهی حمری Barbus luteus، کبد، عضله، ترکیب اسید چرب، فصل |
|
متن کامل [PDF 902 kb]
(465 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/4/20 | پذیرش: 1399/4/10 | انتشار: 1399/4/10
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|