مقایسه اثر استفاده از باکتری کشته شده آئروموناس هیدروفیلا به سه روش حرارت، فرمالین و اشعه ماوراءبنفش بر میزان بقاء، برخی از فاکتورهای خونی و ایمنی در ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
|
تقی محمدی فوتمی ، رضا چنگیزی* ، مهدی حسینی فرد ، حسین خارا ، رضا صفری |
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل |
|
چکیده: (1051 مشاهده) |
آئروموناس هیدروفیلا یکی از باکتری های مهم و شایع در امر پرورش ماهیان میباشد که متاسفانه شیوع و گسترش آن منجر به افزایش مصرف آنتی بیوتیک در تولید آبزیان شده است. لذا در مطالعه حاضر به منظور ارائه راحل و افزایش ایمنی در ماهی قزل آلای رنگین کمان، به 4 گروه 20 تایی از ماهیان با 3 تکرار برای هر گروه باکتری زنده و باکتری کشته شده آئروموناس هیدروفیلا به سه روش حرارت، فرمالین و UV بصورت تزریق درون صفاقی با غلظت 10 به نمای 5 سلول در میلی لیتر به ماهی معرفی شد. براساس نتایج، آنتی ژن باکتری کشته شده به روش فرمالین و UV موجب افزایش گلبول های سفید (05/0˂P) و حفظ گلبول های قرمز شده است. همچنین سطح ایمنوگلوبین نوع M و کمپلمان 3و 4 در این دو گروه نسبت به گروهی که در معرض باکتری زنده و باکتری کشته شده به روش حرارت قرار داشتند، شرایط بهتری داشت. لذا براساس نتایج با استفاده از باکتریهای کشته شده آئروموناس هیدرو فیلا به روش فرمالین و UV میتوان انتظار افزایش ایمنی ماهی را داشت. |
|
واژههای کلیدی: آئروموناس هیدروفیلا، قزل آلای رنگین کمان، ایمنی، ایمنوگلوبین |
|
متن کامل [PDF 518 kb]
(314 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/4/16 | پذیرش: 1399/8/11 | انتشار: 1400/7/10
|
|
|
|