هدف از این تحقیق بررسی تاثیر استفاده از پودر پوست کیوی (Actinidia . sp) در جیره غذایی بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و هضمپذیری بچهماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بود. برای این منظور پنج جیره غذایی شامل یک جیره فاقد پودر پوست کیوی، چهار جیره حاوی پودر پوست کیوی در سطوح 1، 3، 5 و 7 درصد جیره تهیه شد. بچهماهیان کپور معمولی با وزن متوسط 05/0±53/19 گرم بهصورت تصادفی در هر تیمار (سه تکرار) در تانکهای 300 لیتری با حجم آب 250 لیتر ذخیرهسازی شده و به مدت هشت هفته با جیرههای مورد نظر در حد سیری تغذیه شدند. در پایان آزمایش شاخصهای مربوط به رشد ، بازماندگی، آنالیز لاشه و هضمپذیری مواد مغذی ارزیابی شد. شاخصهای رشد اختلاف معنیداری بین تیمارها نشان نداد (05/0p>). در آنالیز لاشه و میزان هضمپذیری پروتئین و چربی هم تفاوت معنیداری بین تیمارها مشاهده نشد (05/0p>)، اما بیشترین میزان هضمپذیری ماده خشک در تیمارهای 3، 5 و 7 درصد مشاهده شد و کمترین میزان در تیمار شاهد مشاهده شد (05/0p<). به طور کلی استفاده از پودر پوست کیوی تاثیر منفی بر شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و هضمپذیری نداشت.
Kalantari F, Yeganeh S, Ouraji H. The effect of dietary kiwi (Actinidia sp.) fruit peel powder on growth performance, carcass composition and digestibility in Common carp (Cyprinus carpio). JAD 2020; 14 (2) :111-125 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-625-fa.html
کلانتری فاطره، یگانه سکینه، اورجی حسین. تاثیر پودر پوست میوه کیوی (Actinidia sp.) در جیره بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و هضمپذیری ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio L.). نشریه توسعه آبزی پروری. 1399; 14 (2) :111-125