آنزیمهای سرم خون و سیستم آنتیاکسیدانی کبد ماهیان کفال خاکستری (Mugil cephalus) تغذیه شده با سطوح مختلف مخمر نانوایی (Saccharomyces cerevisiae)
|
پریا اکبری* |
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار |
|
چکیده: (880 مشاهده) |
اخیرا استفاده از پروبیوتیکها بهمنظور افزایش سلامت و ایمنی آبزیان مورد توجه قرار گرفته است. لذا هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر سطوح مختلف مخمر نانوایی (Saccharomyces cerevisiae) بر آنزیمهای سرم خون (آلکالین فسفاتاز (ALP)، آسپارتات اسپارتات آمینوترانسفراز (AST) وآلانین آمینوترانسفراز (ALT)) و سیستم آنتی اکسیدانی کبد (سوپراکسیداز دیسموتاز (SOD)، گلوتاتیون پراکسیداز (GPX)، مالوندیآلدئید (MDA) و کاتالاز (CAT)) ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus) به مدت 60 روز بود. این آزمایش بهصورت طرح کاملا تصادفی در قالب 4 تیمار و هر یک در 3 تکرار طراحی شد. مخمر ساکارمایسیس سروزیا در 3 سطح 2، 4 و 6 درصد وزن غذا به جیره غذایی پایه اضافه شد. همچنین یک تیمار بدون افزودن مخمر بعنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شد. ماهیان کفالخاکستری با وزن اولیه 56/5 گرم بهصورت تصادفی در 12 مخزن فایبر گلاس 60 لیتری با تعداد 20 قطعه ماهی در هر مخزن توزیع شدند. در پایان دوره آزمایش، نتایج نشان داد که بیشترین فعالیت آنزیمهای CAT، SOD و کمترین فعالیت آنزیمهای ALT وALP و میزان MDA در تیمار حاوی 6 درصد مخمر مشاهده شد که با بقیه تیمارها دارای تفاوت معنیدار بود (05/0>P). نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که مخمر مایسیس سروزیا اثرات مطلوبی بر میزان فعالیت آنزیمهای سرم خون و سیستم آنتیاکسیدانی کبد ماهی کفال خاکستری دارد. |
|
واژههای کلیدی: ماهی کفال خاکستری، مخمر ساکارومایسیس سروزیا، سیستم آنتی اکسیدانی، آنزیمهای کبد |
|
متن کامل [PDF 707 kb]
(263 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1397/12/9 | پذیرش: 1398/5/30 | انتشار: 1400/7/10
|
|
|
|