:: دوره 15، شماره 1 - ( 1-1400 ) ::
جلد 15 شماره 1 صفحات 52-43 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سطوح مختلف فوکوییدان (Marivet) جیره بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و شاخص‌های بیوشیمیایی خون ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (mykiss Onchorhynchus)
فریده قالبی حاجی وند ، امیر حسین اسماعیلی* ، عبدالمحمد عابدیان
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (1042 مشاهده)
       فوکوییدان یک هتروپلی­ساکارید محلول در آب است که در دیواره­ سلولی جلبک­های قهوه­ای و برخی بی­مهره­گان یافت می­شود. در این تحقیق این هتروپلی­ساکارید با هدف بهبود رشد، ترکیب بدن و شاخص­های بیوشیمیایی خون به جیره ماهی قزل‌­آلای رنگین­کمان اضافه گردید. بچه ماهیان دارای میانگین وزنی70/0±74/18 گرم بودند. آزمایش شامل سطوح صفر (شاهد)، 1/0، 5/0، 1 و 2 درصد فوکوییدان در هر کیلوگرم جیره در قالب پنچ تیمار با سه تکرار در تانک­های 100 لیتری با تراکم 10 عدد در هر تانک انجام شد. بر اساس نتایج، بیش‌ترین وزن نهایی، نرخ رشد­ویژه و درصد افزایش وزن بدن به تیمار 2 درصد تعلق داشت (05/0>P). بیش‌ترین فاکتور وضعیت و شاخص احشایی در گروه شاهد، مشاهده شد (05/0>P). میزان چربی و رطوبت در تیمار 5/0 درصد فوکوییدان نسبت به گروه شاهد، دارای تفاوت معنی­داری بود (05/0>P). بیش­ترین میزان پروتئین تام و HDL در تیمار 1/0 (05/0>P) مشاهده شد و گروه شاهد بیش­ترین میزان LDL را نشان داد (05/0>.(P بر اساس نتایج این تحقیق فوکوییدان در دوز، 2 درصد سبب بهبود عملکرد رشد و در دوز 1/0 درصد می­تواند اثرات مثبتی بر فاکتور­های بیوشیمیایی خونی بگذارد. اما با توجه به اینکه فوکوییدان ماده­ای با خاصیت تحریک کنندگی سیستم ایمنی بوده و همچنین اثرات مثبتی بر فاکتورهای خونی داشته، پیشنهاد می­گردد در دوز 1/0 درصد در جیره این ماهی استفاده گردد.
واژه‌های کلیدی: قزل‌آلای رنگین‌کمان (mykiss Onchorhynchus)، فوکوییدان (Marivet)، رشد، ترکیب لاشه
متن کامل [PDF 869 kb]   (339 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/9/5 | پذیرش: 1399/1/9 | انتشار: 1400/1/10



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 1 - ( 1-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها