اثر سطوح مختلف فوکوییدان (Marivet) جیره بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و شاخصهای بیوشیمیایی خون ماهی قزلآلای رنگینکمان (mykiss Onchorhynchus)
|
فریده قالبی حاجی وند ، امیر حسین اسماعیلی* ، عبدالمحمد عابدیان |
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس |
|
چکیده: (1042 مشاهده) |
فوکوییدان یک هتروپلیساکارید محلول در آب است که در دیواره سلولی جلبکهای قهوهای و برخی بیمهرهگان یافت میشود. در این تحقیق این هتروپلیساکارید با هدف بهبود رشد، ترکیب بدن و شاخصهای بیوشیمیایی خون به جیره ماهی قزلآلای رنگینکمان اضافه گردید. بچه ماهیان دارای میانگین وزنی70/0±74/18 گرم بودند. آزمایش شامل سطوح صفر (شاهد)، 1/0، 5/0، 1 و 2 درصد فوکوییدان در هر کیلوگرم جیره در قالب پنچ تیمار با سه تکرار در تانکهای 100 لیتری با تراکم 10 عدد در هر تانک انجام شد. بر اساس نتایج، بیشترین وزن نهایی، نرخ رشدویژه و درصد افزایش وزن بدن به تیمار 2 درصد تعلق داشت (05/0>P). بیشترین فاکتور وضعیت و شاخص احشایی در گروه شاهد، مشاهده شد (05/0>P). میزان چربی و رطوبت در تیمار 5/0 درصد فوکوییدان نسبت به گروه شاهد، دارای تفاوت معنیداری بود (05/0>P). بیشترین میزان پروتئین تام و HDL در تیمار 1/0 (05/0>P) مشاهده شد و گروه شاهد بیشترین میزان LDL را نشان داد (05/0>.(P بر اساس نتایج این تحقیق فوکوییدان در دوز، 2 درصد سبب بهبود عملکرد رشد و در دوز 1/0 درصد میتواند اثرات مثبتی بر فاکتورهای بیوشیمیایی خونی بگذارد. اما با توجه به اینکه فوکوییدان مادهای با خاصیت تحریک کنندگی سیستم ایمنی بوده و همچنین اثرات مثبتی بر فاکتورهای خونی داشته، پیشنهاد میگردد در دوز 1/0 درصد در جیره این ماهی استفاده گردد. |
|
واژههای کلیدی: قزلآلای رنگینکمان (mykiss Onchorhynchus)، فوکوییدان (Marivet)، رشد، ترکیب لاشه |
|
متن کامل [PDF 869 kb]
(339 دریافت)
|
نوع مطالعه: كاربردي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1397/9/5 | پذیرش: 1399/1/9 | انتشار: 1400/1/10
|
|
|
|