[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 13
تعداد شماره ها: 47
تعداد مشاهده ی مقالات: 971314
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 426113

تعداد کل نویسندگان: 1855
نویسندگان غیر تکراری: 1434
نویسندگان تکراری: 421
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 798
مقالات پذیرفته شده: 496
مقالات رد شده: 290
مقالات منتشر شده: 441

نرخ پذیرش: 62.16
نرخ رد: 36.34

میانگین دریافت تا پذیرش: 147 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.6 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 350.1 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 93
مقالات پذیرفته شده: 60
مقالات رد شده: 23
مقالات منتشر شده: 36

نرخ پذیرش: 64.52
نرخ رد: 24.73

میانگین دریافت تا پذیرش: 112 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 8.4 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 368.6 روز
____
..
:: دوره 15، شماره 1 - ( 1-1400 ) ::
جلد 15 شماره 1 صفحات 52-43 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سطوح مختلف فوکوییدان (Marivet) جیره بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و شاخص‌های بیوشیمیایی خون ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (mykiss Onchorhynchus)
فریده قالبی حاجی وند ، امیر حسین اسماعیلی* ، عبدالمحمد عابدیان
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده:   (1035 مشاهده)
       فوکوییدان یک هتروپلی­ساکارید محلول در آب است که در دیواره­ سلولی جلبک­های قهوه­ای و برخی بی­مهره­گان یافت می­شود. در این تحقیق این هتروپلی­ساکارید با هدف بهبود رشد، ترکیب بدن و شاخص­های بیوشیمیایی خون به جیره ماهی قزل‌­آلای رنگین­کمان اضافه گردید. بچه ماهیان دارای میانگین وزنی70/0±74/18 گرم بودند. آزمایش شامل سطوح صفر (شاهد)، 1/0، 5/0، 1 و 2 درصد فوکوییدان در هر کیلوگرم جیره در قالب پنچ تیمار با سه تکرار در تانک­های 100 لیتری با تراکم 10 عدد در هر تانک انجام شد. بر اساس نتایج، بیش‌ترین وزن نهایی، نرخ رشد­ویژه و درصد افزایش وزن بدن به تیمار 2 درصد تعلق داشت (05/0>P). بیش‌ترین فاکتور وضعیت و شاخص احشایی در گروه شاهد، مشاهده شد (05/0>P). میزان چربی و رطوبت در تیمار 5/0 درصد فوکوییدان نسبت به گروه شاهد، دارای تفاوت معنی­داری بود (05/0>P). بیش­ترین میزان پروتئین تام و HDL در تیمار 1/0 (05/0>P) مشاهده شد و گروه شاهد بیش­ترین میزان LDL را نشان داد (05/0>.(P بر اساس نتایج این تحقیق فوکوییدان در دوز، 2 درصد سبب بهبود عملکرد رشد و در دوز 1/0 درصد می­تواند اثرات مثبتی بر فاکتور­های بیوشیمیایی خونی بگذارد. اما با توجه به اینکه فوکوییدان ماده­ای با خاصیت تحریک کنندگی سیستم ایمنی بوده و همچنین اثرات مثبتی بر فاکتورهای خونی داشته، پیشنهاد می­گردد در دوز 1/0 درصد در جیره این ماهی استفاده گردد.
واژه‌های کلیدی: قزل‌آلای رنگین‌کمان (mykiss Onchorhynchus)، فوکوییدان (Marivet)، رشد، ترکیب لاشه
متن کامل [PDF 869 kb]   (336 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/9/5 | پذیرش: 1399/1/9 | انتشار: 1400/1/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ghalebi hajivand F, Smiley A, Abedian A. Effects of fucoidan (MariVet) on growth performance, blood biochemical factors and body composition in rainbow trout, (Oncorhynchus mykiss). JAD 2021; 15 (1) :43-52
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-594-fa.html

قالبی حاجی وند فریده، اسماعیلی امیر حسین، عابدیان عبدالمحمد. اثر سطوح مختلف فوکوییدان (Marivet) جیره بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و شاخص‌های بیوشیمیایی خون ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (mykiss Onchorhynchus). نشریه توسعه آبزی پروری. 1400; 15 (1) :43-52

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-594-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 1 - ( 1-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645