گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
چکیده: (1964 مشاهده)
در این مطالعه اثر پودر کنسانتره ماءالشعیر بر بیان ژن هورمون رشد (GH) و فاکتور رشد شبه انسولینی (IGF1) و ایمنی موکوس (ایمنوگلوبولین و آلکالین فسفاتاز) ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) مورد بررسی قرار گرفت. بدینمنظور 180 قطعه ماهی کپور با میانگین وزنی 2± 5/12 گرم به مدت 8 هفته با جیرههای آزمایشی حاوی سطوح مختلف صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 2 گرم بر کیلوگرم پودر کنسانتره ماءالشعیر (4 تیمار و 3 تکرار) تغذیه شدند. در انتهای دوره، RNA از بافتهای کبد و مغز استخراج، سنتزcDNA با استفاده از کیت Suprime Script RTase انجام و سنجش بیان ژنهای مرتبط با رشد GH(در بافت مغز) وIGF1 (در بافت کبد) با استفاده از Real Time PCR انجام شد. شاخصهای ایمنی موکوس (ایمنوگلوبولین و آلکالین فسفاتاز) با استفاده از کیت بررسی شد. بررسی بیان ژن مرتبط با رشد در مغز موید افزایش معنیدار بیان ژن GHدر ماهیان تغذیهشده با پودر کنسانتره ماءالشعیر در مقایسه با تیمار شاهد بود (05/0>P). اما بیان ژن IGF1 اختلاف معنیداری بین تیمارها نشان نداد (05/0>P). میزان فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز و ایمونو گلوبولین کل موکوس بچهماهیها در تیمارهای تغذیهشده با جیره حاوی پودر کنسانتره ماءالشعیر بهطور معنیداری بالاتراز تیمار شاهد بود (05/0>P). بر اساس نتایج این مطالعه، استفاده از پودر کنسانتره ماءالشعیر میتواند ایمنی و رشد را در کپور معمولی بهبود دهد.
Safari R, Imanpour M R, Jafari V, Negadmoghadam S. The effects of dietary administration of non alkohalic beer concentrate on expression of genes related to growth and skin mucus immunity in common carp (Cyprinus carpio). JAD 2020; 14 (1) :39-51 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-483-fa.html
صفری رقیه، ایمانپور محمدرضا، جعفری ولی، نزاد مقدم شبنم. اثرات پودر کنسانتره ماءالشعیر بر بیان ژنهای مرتبط با رشد و ایمنی موکوس در ماهی کپور معمولی (Cyprinius caroio). نشریه توسعه آبزی پروری. 1399; 14 (1) :39-51