:: دوره 14، شماره 4 - ( 10-1399 ) ::
جلد 14 شماره 4 صفحات 67-55 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سطوح مختلف پروبیوتیک تجاری بومی (سوپرزیست) بر شاخص‌های رشد، کارایی تغذیه و بقای تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) جوان
محمود شکوریان* ، علیرضا علیپور جورشری ، فروزان باقرزاده لاکانی ، محمدعلی یزدانی ساداتی ، علی حسین پور زلتی ، سید حامد سید حسنی
سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، ایران، رشت
چکیده:   (1356 مشاهده)

استفاده از باکتری­های انتخابی برای رشد و بهبود جمعیت میکروبی میزبان از جمله ایده­های جدیدی می­باشد که از طریق دستکاری جمعیت باکتریایی در آبزیان انجام می­گیرد .همچنین مصرف این باکتری­ها در جیره­های غذایی آبزیان پرورشی موجب بهینه­سازی تعادل جمعیت میکروبی دستگاه گوارش شده و تاثیرات بسیار مطلوبی را بر رشد و بقاء آن­ها ایجاد می­نماید. در همین راستا، این تحقیق جهت بررسی اثر پروبیوتیک تجاری سوپر زیست (زیست­یار وارنا، ایران) بر شاخص­های رشد و بقای تاسماهی سیبری جوان انجام شد. 120 قطعه تاسماهی سیبری با میانگین وزنی 7/3 ± 3/109گرم در قالب چهار تیمار و هر تیمار با سه تکرار به صورت کاملا تصادفی در 12 مخزن فایبرگلاس نیم تنی با تراکم 10 قطعه در هر مخزن توزیع شدند. ماهیان سه بار در روز به میزان 3-2% وزن بدن به مدت 63 روز تغذیه شدند. این پروبیوتیک تجاری حاوی باکتری­هایBacillus subtilis, Lactobacillus acidophilus, L. delbrueckii, L. rhamnosus, L. plantarum  بوده و به میزان 100، 200 و 300 میلی­گرم در کیلوگرم به جیره پایه (کنترل) (پلت با قطر mm 4،  جیره Classic L.F، ساخت کارخانه Skretting -کشور ایتالیا) اضافه شد. در پایان آزمایش، بقای ماهیان در تیمارها %100 بود و اختلاف معنی­داری در رشد ماهیان تیمارها مشاهده نشد. با افزایش میزان پروبوتیک در جیره از 100 میلی­گرم تا 300 میلی­گرم SGR تغییر نشان نداد اما میزان بیومس کل، WG و BWI افزایش یافته و میزان FCR و PER کاهش یافت اما این تغییرات از نظر آماری معنی­دار نبود (05/0P>).

واژه‌های کلیدی: پروبوتیک، تاسماهی سیبری (Acipenser baerii)، رشد، کارآیی تغذیه، بقا.
متن کامل [PDF 995 kb]   (687 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/11/9 | پذیرش: 1396/6/31 | انتشار: 1399/10/1


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 4 - ( 10-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها