[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
آمار مقالات
تعداد دوره های نشریه: 13
تعداد شماره ها: 47
تعداد مشاهده ی مقالات: 971314
تعداد دریافت (دانلود) مقالات: 426113

تعداد کل نویسندگان: 1855
نویسندگان غیر تکراری: 1434
نویسندگان تکراری: 421
درصد نویسندگان تکراری: 23

مقالات دریافت شده: 798
مقالات پذیرفته شده: 496
مقالات رد شده: 290
مقالات منتشر شده: 441

نرخ پذیرش: 62.16
نرخ رد: 36.34

میانگین دریافت تا پذیرش: 147 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 6.6 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 350.1 روز

آمار تفکیکی سه سال اخیر:
مقالات دریافت شده: 93
مقالات پذیرفته شده: 60
مقالات رد شده: 23
مقالات منتشر شده: 36

نرخ پذیرش: 64.52
نرخ رد: 24.73

میانگین دریافت تا پذیرش: 112 روز
میانگین دریافت تا اولین داوری: 8.4 روز
میانگین پذیرش تا انتشار: 368.6 روز
____
..
:: دوره 10، شماره 3 - ( 3-1395 ) ::
جلد 10 شماره 3 صفحات 67-57 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی کیفیت اسپرم ماهیان سفید(Rutilus frisii ) و آزاد دریای خزر(Salmon trutta caspius) قبل و بعد از انجماد
محمد بینایی* ، رضا پور غلام ، شهروز برادران نویری ، مریم قیاسی ، محمود بهمنی ، محمود قانعی تهرانی
پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ساری
چکیده:   (2972 مشاهده)

در خارج از فصل تکثیر، تهیه و دستیابی به سلولهای جنسی ماهیان امری غیر ممکن است لذا جهت آسانتر نمودن تحقیقات و نیز بهبود مدیریت تکثیر ماهیان، اقداماتی در جهت نگهداری این سلولها در بهترین کیفیت جهت افزایش زمینه فعالیتهای تحقیقاتی و مدیریت تکثیر صورت گرفته است که مهمترین آن حفاظت انجمادی است.  در این بررسی 11مولد نر ماهی آزاد دریای خزربا متوسط طول
 3/5 ± 8/37 سانتیمتر و وزن 7/24 ± 3/523 گرم و 23 مولد نر ماهی سفید با متوسط طول 1/7 ± 1/36 سانتیمتر و وزن 6/21 ± 3/631 گرم  با رسیدگی جنسی  مناسب مورد ارزیابی قرار گرفتند. پس از تهیه نمونه اسپرم، فاکتورهایی چون درصد تحرک، مدت تحرک، تراکم، اسمولالیته و pH اندازه­گیری شد. پس از این مرحله نمونه های اسپرم ماهیان آزاد دریای خزر به نسبت 1 : 3 با محلول رقیق کننده حاوی ترکیبات 3/0 مول گلوکز،10% متانول و 10% زرده تخم مرغ رقیق شده و با روش دستی منجمد گردید. اسپرم ماهیان سفید دریای خزر نیز به نسبت 1 : 3 با دو محلول رقیق کننده شامل ترکیبات350 میلی مول گلوکز، 30 میلی­مول تریس، پلی اتیلن گلی­کول 4% و350 میلی­مول گلوکز، 30 میلی­مول تریس و 2% گلیسرول رقیق و با دستگاه Planner Kryo به روش اتوماتیک منجمد شد. تمامی نمونه ها طی مدت آزمایش در ازت مایع نگهداری شدند. سپس 1 تا 3 ماه بعد از اولین تاریخ انجماد، نمونه ها از انجماد خارج شده، کیفیت آنها با اندازه گیری مدت و درصد تحرک مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد درصد تحرک در نمونه های اسپرم ماهی آزاد یک و سه ماه بعد از انجماد نسبت به اسپرم تازه بطور معنی­داری کاهش یافته است. لیکن مدت تحرک علی رغم کاهش عددی در نمونه منجمد شده تفاوت معنی­داری را با نمونه تازه نشان نداد. نتایج در ماهیان سفید نشان داد که درصد تحرک  و مدت زمان تحرک در نمونه های اسپرم یک و سه ماه بعد از انجماد نسبت به اسپرم تازه بطور معنی­داری کمتر شده است. همچنین درصد تحرک و مدت زمان تحرک نمونه­های اسپرم بعد از سه ماه انجماد بطور معنی داری کمتر از نمونه هایی بود که تنها یک ماه در شرایط انجماد نگهداری شده بودند. در ارزیابی ماندگاری اسپرم ماهی سفید از دو ماده محافظ سرما شامل گلیسرول با غلظت 2% و اتیلن گلی کول با غلظت 4% استفاده شد. نتایج نشان داد که نمونه اسپرمهایی که به آنها اتیلن گلی کول اضافه شده بود بعد از خارج شدن از انجماد همگی مرده بودند و تحرکی در این اسپرمها مشاهده نشد.  این در حالی بود که در نمونه های حاوی گلیسرول ماندگاری اسپرم کاملا حفظ شده بود. با توجه به نتایج، به نظر می­رسد تفاوتهای گونه­ای امری بسیار مهم است که در روند فرآیند انجماد اسپرم مد نظر قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: انجماد اسپرم، ماهی سفید دریای خزر، ماهی آزاد دریای خزر، زمان تحرک
متن کامل [PDF 1081 kb]   (2470 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/7/19 | پذیرش: 1395/7/19 | انتشار: 1395/7/19
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Binaii M, Pourgholam R, Baradaran Novairi S, Ghiasi M, Bahmani M, Ghaneii Tehrani M. Evaluation of Capian kutum (Rutilus frisii kutum) and Caspian salmon (Salmon trutta caspius) sperm quality before and after of cryopreservation . JAD 2016; 10 (3) :57-67
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-403-fa.html

بینایی محمد، پور غلام رضا، برادران نویری شهروز، قیاسی مریم، بهمنی محمود، قانعی تهرانی محمود. ارزیابی کیفیت اسپرم ماهیان سفید(Rutilus frisii ) و آزاد دریای خزر(Salmon trutta caspius) قبل و بعد از انجماد. نشریه توسعه آبزی پروری. 1395; 10 (3) :57-67

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-403-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 3 - ( 3-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645