:: دوره 10، شماره 4 - ( 10-1395 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 132-125 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیرات ضد باکتریایی عصاره‌های سیر((Allium sativum و آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر باکتری آئروموناس هیدروفیلا (Aeromonas hydrophila) جداسازی شده از تاسماهیان پرورشی
مهدی معصوم زاده* ، مصطفی شریف روحانی ، علیرضا شناور ماسوله ، مهدی علیزاده ، جلیل جلیل پور ، سهیل بازاری مقدم
موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت
چکیده:   (2562 مشاهده)

تاثیرات سوء بکارگیری آنتی­بیوتک­ها و مواد ضد عفونی­کننده شیمیایی خصوصاً ایجاد مقاومت­های دارویی در آبزیان پرورشی سبب گردیده تا بررسی امکان جایگزینی مواد مذکور با موادی با منشاء طبیعی مانند گیاهان دارویی از مهم‌ترین اولویت­های تحقیقاتی محققین بهداشت و بیماری­های آبزیان قرار گیرد. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر عصاره­های سیر Allium sativum و آویشن شیرازی Zataria multiflora بر باکتری آئروموناس هیدروفیلا  Aeromonas hydrophilaصورت پذیرفت. در این مطالعه پس از تهیه عصاره­های هیدروالکلی سیر و  آویشن شیرازی به روش پرکولاسیون (percolation) اثرات ضد میکروبی آن‌ها روی باکتری آئروموناس هیدروفیلا به روشin vitro مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه حداقل غلظت مهارکنندگی رشد باکتری (MIC) بر اساس روش رقت لوله­ای در محیط کشت مولر هینتون براث (Mueller Hinton Broth) و حداقل غلظت کشندگی باکتری (MBC) در پلیت­های محتوی محیط کشت مولر هینتون آگار (Mueller Hinton Agar) توسط عصاره­های هیدروالکلی سیر و آویشن شیرازی تعیین گردید. بر اساس نتایج حاصل حداقل غلظت مهارکنندگی رشد  باکتری آئروموناس هیدروفیلا (MIC) عصاره­های هیدروالکلی آویشن شیرازی و سیر به ترتیب برابر 25/0 و 1 میکروگرم در میلی­لیتر و حداقل غلظت­کشندگی باکتری (MBC) عصاره­های هیدروالکلی آویشن شیرازی و سیر به ترتیب برابر 5/0 و 2 میکروگرم در میلی­لیتر تعیین گردید و مشخص شد عصاره هیدروالکلی آویشن شیرازی دارای اثرات ضد باکتریایی قوی­تری نسبت به عصاره هیدروالکلی سیر می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: آویشن شیرازی، سیر، آئروموناس هیدروفیلا، MIC، MBC
متن کامل [PDF 2197 kb]   (1475 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/5/31 | پذیرش: 1394/6/18 | انتشار: 1395/10/27


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 4 - ( 10-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها