موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت
چکیده: (2562 مشاهده)
تاثیرات سوء بکارگیری آنتیبیوتکها و مواد ضد عفونیکننده شیمیایی خصوصاً ایجاد مقاومتهای دارویی در آبزیان پرورشی سبب گردیده تا بررسی امکان جایگزینی مواد مذکور با موادی با منشاء طبیعی مانند گیاهان دارویی از مهمترین اولویتهای تحقیقاتی محققین بهداشت و بیماریهای آبزیان قرار گیرد. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر عصارههای سیر Allium sativum و آویشن شیرازی Zataria multiflora بر باکتری آئروموناس هیدروفیلا Aeromonas hydrophilaصورت پذیرفت. در این مطالعه پس از تهیه عصارههای هیدروالکلی سیر و آویشن شیرازی به روش پرکولاسیون (percolation) اثرات ضد میکروبی آنها روی باکتری آئروموناس هیدروفیلا به روشin vitro مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه حداقل غلظت مهارکنندگی رشد باکتری (MIC) بر اساس روش رقت لولهای در محیط کشت مولر هینتون براث (Mueller Hinton Broth) و حداقل غلظت کشندگی باکتری (MBC) در پلیتهای محتوی محیط کشت مولر هینتون آگار (Mueller Hinton Agar) توسط عصارههای هیدروالکلی سیر و آویشن شیرازی تعیین گردید. بر اساس نتایج حاصل حداقل غلظت مهارکنندگی رشد باکتری آئروموناس هیدروفیلا (MIC) عصارههای هیدروالکلی آویشن شیرازی و سیر به ترتیب برابر 25/0 و 1 میکروگرم در میلیلیتر و حداقل غلظتکشندگی باکتری (MBC) عصارههای هیدروالکلی آویشن شیرازی و سیر به ترتیب برابر 5/0 و 2 میکروگرم در میلیلیتر تعیین گردید و مشخص شد عصاره هیدروالکلی آویشن شیرازی دارای اثرات ضد باکتریایی قویتری نسبت به عصاره هیدروالکلی سیر میباشد.