مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات جایگزینی روغن طیور به جای روغن ماهی در رژیم غذایی بر عملکرد رشد و کیفیت فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) (45 تا 55 گرمی)، انجام شد. در این آزمایش از سه رژیم غذایی استفاده شد که حاوی درصدهای مختلف چربی طیور 0٪ (D1)، 50٪ (D2) و 100٪ (D3) جایگزین با روغن ماهی بود. ماهیان در قالب سه تیمار به مدت 8 هفته پرورش داده شدند. عملکرد رشد در بین تیمارها فاقد اختلاف معنیدار بود. همچنین تفاوت معنیداری در محتوای رطوبت، چربی، پروتئین و خاکستر فیله وجود نداشت. ترکیبات اسیدهای چرب فیله منعکس کننده رژیمهای غذایی مصرف شده بود. به این صورت که افزایش محتوای چربی طیور در رژیم غذایی، منجر به کاهش اسیدهای چرب ω-3، اسید ایکوزاپنتانوئیک و اسید دوکوزاهگزانوئیک و افزایش اسیدهای چرب ω-6 و اسیدهای چرب تک اشباع شد. در نتیجه، جایگزینی کامل روغن ماهی با چربی طیور هیچ تأثیر معنیداری بر عملکرد رشد ماهی نداشت، اما منجر به کاهش اسیدهای چرب ω-3 فیله ماهی میشود.
Seydanloo Z, Ghelichi A, Jorjani S. Effect of fish oil replacement by poultry waste oil in feeds on growth parameters, chemical composition and fatty acid profile of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). JAD 2022; 16 (2) :89-102 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-727-fa.html