[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 15، شماره 1 - ( 1-1400 ) ::
جلد 15 شماره 1 صفحات 125-136 برگشت به فهرست نسخه ها
تاًثیر پروبیوتیک بومی بر برخی از شاخص‌های رشد، خون و ایمنی بچه فیل‌ماهی (Huso huso) پرورشی
هوشنگ یگانه*، رضوان الله کاظمی، علی رضا شناور ماسوله، میر حامد سید حسنی، ایوب یوسفی جوردهی، علی حسین پور زلتی، رضا قربانی واقعی
موسسه تحقیقات بین‌المللی تاسماهیان دریای خزر، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (464 مشاهده)

تأثیر پروبیوتیک بومی ماهیان خاویاری (آمیخته­ای ازگونه­های Lactococcus lactis  وWeissella confusa) بر شاخص­های رشد وبرخی از پاراسنجه­های خونی و ایمنی فیل­ماهی جوان (Huso huso) پرورشی موردآزمایش قرارگرفت.480 قطعه فیل­ماهی با متوسط وزن 016/0± 92/2 گرم با جیره شرکت بیومار (حاوی47 درصد پروتئین، 16درصد چربی و 3/2درصد کربوهیدرات) که به آنها پروبیوتیک در سطوح (0، 150، 300 و 450 میلی‌گرم در کیلوگرم) (PB0، PB150، PB300  و PB450) اضافه شده بود در 12مخزن فایبرگلاس نیم تنی به مدت 8 هفته تغذیه شدند. در پایان دوره پرورش از ماهیان نمونه خون و سرم تهیه شد. نتایج نشان داد که با افزودن پروبیوتیک به جیره­های غذایی، شاخص­های وزن نهایی، افزایش وزن، درصد افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و رشد روزانه ماهیان به طور معنی¬داری افزایش، اما ضریب تبدیل غذا کاهش یافت (P<0.05). بیشترین شاخص­های رشد از آن ماهیان تغذیه شده با جیره PB300  بود. اضافه کردن پروبیوتیک در سطوح 150 و 450 میلی­گرم در کیلوگرم جیره نیز به ترتیب موجب افزایش معنی­­دار گلبول سفید و کمپلمان (C3) در مقایسه با تیمار شاهد گردید (P<0.05). بنابراین به نظر می­رسد استفاده از غلظت­های 300 و450 میلی­گرم در کیلوگرم جیره می­تواند در پرورش مرحله انگشت­قدی فیل­ماهی سودمند باشد.

واژه‌های کلیدی: بچه فیل‌ماهی، پروبیوتیک، رشد، هماتولوژی، سیستم ایمنی
متن کامل [PDF 923 kb]   (139 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/2/10 | پذیرش: 1398/5/30 | انتشار: 1400/1/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yegane H, Kazemi R, Shenavar Masoule A, SayedHassani H, Yousefi Jourdehi A, Ali hosseinpour Zelti A et al . The effect of native probiotic on growth rate and some of the hematological and immune system parameters of Huso huso fingerling. 3. 2021; 15 (1) :125-136
URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-631-fa.html

یگانه هوشنگ، کاظمی رضوان الله، شناور ماسوله علی رضا، سید حسنی حامد، یوسفی جوردهی ایوب، حسین پور زلتی علی و همکاران.. تاًثیر پروبیوتیک بومی بر برخی از شاخص‌های رشد، خون و ایمنی بچه فیل‌ماهی (Huso huso) پرورشی. نشریه توسعه آبزی پروری. 1400; 15 (1) :125-136

URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-631-fa.html



دوره 15، شماره 1 - ( 1-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه توسعه آبزی پروری Journal of Aquaculture Development
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4319