Journal of Aquaculture Development
نشریه توسعه آبزی پروری
JAD
Agriculture
http://aqudev.liau.ac.ir
1
admin
2322-3545
0000-0000
8
10.61186/aqudev
14
8888
13
fa
jalali
1399
3
1
gregorian
2020
6
1
14
2
online
1
fulltext
fa
اثر افزودن مکمل غذایی جلبک اسپیرولینا (Arthrospira platensis) به جیره بر برخی شاخص های رشد، فعالیت های آنزیمی وآنتی اکسیدانی و درماهی کوی((koi, Cyprinus carpio
Effect of dietary supplement Spirulina (Arthrospira platensis) to feed on some growth parameters and the activities of antioxidant enzyme defense in koi fish (koi, Cyprinus carpio(
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
<p dir="RTL">در این مطالعه،اثرات سطوح مختلف جلبک ( <em><span dir="LTR">Arthrospira platensis</span></em> ) بر رشد و توان دفاعی ماهی کوی<span dir="LTR">(<em>Cyprinus carpio</em>)</span> طی مدت 8 هفته مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور یک طرح کاملاً تصادفی شامل سطوح 0، 5/2، 5، 5/7، 10 درصد اسپیرولینا در قالب 5 تیمار با سه تکرار طراحی شد.تعداد 150 قطعه ماهی کوی با میانگین وزن اولیه 1/0 <span dir="LTR">±</span> 30گرم در 15 تانک قرار گرفتند و با مقادیر مختلف جلبک اسپیرولینا به مدت 8 هفته مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که ماهی های کوی تغذیه شده با اسپیرولینا 5/2% نسبت به تیمار های تغذیه شده با 5/7 و 10 کاهش معنی دار در عملکرد رشد(وزن اولیه، وزن ثانویه، نرخ رشد ویژه، شاخص وضعیت، میزان افزایش رشد نسبی، درصد افزایش وزن، سرعت رشد طولی) نشان دادند(05/0< <span dir="LTR">P</span>) همچنین سطح فعالیت آنزیم های کاتالاز (<span dir="LTR">CAT</span>)و ﺳﻮﭘﺮ اﻛﺴﻴﺪدﻳﺴﻤﻮﺗﺎز(<span dir="LTR">SOD</span>) در تیمار 10 درصد اسپیرولینا با تیمار شاهد اختلاف معنی داری داشت( 05/0> <span dir="LTR">P</span>) در حالی که بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری مشاهده نگردید ( 05/0< <span dir="LTR">P</span> ).آنزیم های کبدی <strong>لاکتات دهیدروژناز (</strong><strong><span dir="LTR">LDH</span></strong><strong>)</strong>و<strong> مالون دی الدهید </strong>(<span dir="LTR">MDA</span>) با افزایش سطوح مکمل غذایی به طور معنی داری کاهش یافتند( 05/0> <span dir="LTR">P</span>). نتایج تحقیق حاضر نشان داد که افزودن 10% جلبک اسپیرولینا به جیره غذایی میتواند تاثیر مثبت قابل توجهی بر نرخ رشد، مکانیسم دفاعی آنتی اکسیدانی و آنزیم های کبدی ماهی کوی داشته باشد.</p>
<p>In this study, the effects of different concentrations of <span dir="RTL">) </span><em>Arthrospira platensis</em><span dir="RTL"> ( </span>on the growth and antioxidant defense mechanism of koi fish (<em>Cyprinus carpio</em><span dir="RTL"> (</span>were investigated during a 8 weeks culture period. ). An experiment was designed with five treatments, including diets with 0, 2.5, 5, 7.5 and 10% of <em>Arthrospira platensis </em>and each with three replicates. One hundred and fifty koi fish with average initial weight of 30±1g were assigned to fifteen experimental tanks<span dir="RTL">.</span>The results revealed that the Superoxide dismutase(SOD) and catalase(CAT) activity level in 10% (<em>Arthrospira platensis)</em> treatments demonstrated a significant increase compared to the control group (P<0.05) and in all samples taken at different treatments of the experiment did not show any significant differences(P>0.05). Liver enzymeze also decreased significantly by dietary supplementation (p<0.05). Also Koi fish fed with 2.5% <em>A. platensis</em> showed a significant lower growth performance than those fed with 7.5 and 10% <em>A. platensis</em> (p<0.05)<span dir="RTL">.</span> These results revealed that, inclusion of 10% <em>A. platensis</em> in diets did appear to have a significant positive effect on antioxidant defense mechanism , liver enzymes activities and growth rates of koi fish.</p>
<p align="right" dir="RTL"></p>
اسپیرولینا,شاخص رشد, ایمنی, آنزیمی, ماهی کوی
Spirulina, growth parameters, immeni, enzyme, koi fish
13
23
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-44-2&slc_lang=fa&sid=1
Fatemeh
Ansarifard
فاطمه
انصاری فرد
fansarifard@yahoo.com
10031947532846006908
10031947532846006908
No
V
داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﯽ واﺣﺪ ﻋﻠﻮم و ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺗﻬﺮان
Houman
Rajabi Islami
هومن
رجبی اسلامی
houman.rajabi@yahoo.com
10031947532846006909
10031947532846006909
Yes
Science and Research Branch, Islamic Azad University
داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﯽ واﺣﺪ ﻋﻠﻮم و ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺗﻬﺮان
Mehdi
Shamsaie Mehrjan
مهدی
شمسایی مهرجان
drshamsaie@gmail.com
10031947532846006910
10031947532846006910
No
Science and Research Branch, Islamic Azad University
داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﯽ واﺣﺪ ﻋﻠﻮم و ﺗﺤﻘﯿﻘﺎت ﺗﻬﺮان
Mehdi
Soltani
مهدی
سلطانی
msoltani@ut.ac.ir
10031947532846006911
10031947532846006911
No
University of Tehran
دانشگاه تهران