Journal of Aquaculture Development
نشریه توسعه آبزی پروری
JAD
Agriculture
http://aqudev.liau.ac.ir
1
admin
2322-3545
0000-0000
8
10.61186/aqudev
14
8888
13
fa
jalali
1391
2
1
gregorian
2012
5
1
6
1
online
1
fulltext
fa
تأثیر Bacillus subtilis به عنوان پروبیوتیک بر فاکتورهای هماتولوژی و بیوشیمیایی خون ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) به دنبال عفونت تجربی با Streptococcus iniae
تخصصي
Special
پژوهشي
Research
در این تحقیق جهت کنترل Streptococcosis با عامل Streptococcus iniae در ماهی قزلآلای رنگینکمان از Bacillus subtilis استفاده گردید. به طوری که از 2 گروه شامل کنترل و تیمار و سه تکرار برای هر گروه استفاده شد. درگروه کنترل، پروبیوتیک تجویز نشد اما در گروه تیمار، Bacillus subtilis با دوز107 سلول به ازای هر گرم غذا تجویز گردید. در روز چهل و پنجم تزریق داخل صفاقی Streptococcus iniae با دوز107×2 سلول در هر میلی لیتر به میزان 1/0 سیسی برای هر دو گروه انجام شد. سپس به مدت دو هفته ماهی ها تحت نظر گرفته شدند. در پایان 60 روز، از هر تکرار 5 نمونه خون جهت انجام آزمایشات هماتولوژی و بیوشیمیایی گرفته شد تا تأثیر Bacillus subtilis بر مقاومت ماهی در برابر عفونت ناشی از Streptococcus iniae بررسی گردد. تجزیه و تحلیل یافتهها نشان داد که پس از تزریق باکتری Streptococcus iniae به ماهی، گروه تیمار از تعداد کل گلبولهای سفید، درصد لنفوسیت، میزان پروتئین تام سرم، آلبومین سرم، IgM و لیزوزیم بیشتر و درصد نوتروفیل کمتری نسبت به گروه کنترل برخوردار بودند (05/0P<).
قزلآلای رنگینکمان, پروبیوتیک, Bacillus subtilis ,Streptococcosis , فاکتورهای هماتولوژی و بیوشیمیایی
91
102
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-91&slc_lang=fa&sid=1
مریم
کامکار
1003194753284600360
1003194753284600360
Yes
مسعود
قانع
1003194753284600361
1003194753284600361
No
رضا
پورغلام
1003194753284600362
1003194753284600362
No
مریم
قیاسی
1003194753284600363
1003194753284600363
No