@ARTICLE{Khara, author = {Lashtoaghaei, Gholamreza and Khara, Hossein and Sayyad Borani, Mohammad and }, title = {The effect of probiotic Bactocell (Pediococcus acidilactici) and iron on growth in Caspian Sea Salmon (Salmo trutta caspius)}, volume = {14}, number = {3}, abstract ={در این تحقیق اثر پروبیوتیک Pediococcus acidilactici با نام تجاری باکتوسل (Bactocell) و آهن بر فاکتور های رشد بچه ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) مورد بررسی قرار گرفت. به همین منظور تعداد 2430 قطعه بچه ماهی آزاد با وزن اولیه 59/3 گرم در 9 گروه آزمایشی (8 تیمار با سه تکرار 90 تایی و یک گروه شاهد) به مدت 60 روز مورد بررسی قرار گرفتند. برای تغذیه گروه شاهد از غذای شرکت اسکرتینگ و سایر تیمارها از غذای تجاری به همراه مقادیر ذکر شده پروبیوتیک و آهن در یک کیلوگرم غذا استفاده شد. در طی دوره آزمایش عملیات زیست سنجی هر 10 روز یک بار انجام شد. نتایج نشان داد تیمار 8 بالاترین مقدار وزن نهایی (63/13 گرم) و طول کل (91/10 سانتی متر) را دارا بود. از نظر ضریب چاقی اختلاف معنی دار آماری وجود داشت (P<0.05). ضریب چاقی تیمارها از گروه شاهد بیشتر بودند (P<0.05). از نظر ضریب تبدیل غذایی، درصد افزایش وزن، ضریب رشد ویژه و بازده پروتئین بین تیمارها اختلاف معنی دار آماری مشاهده نشد (P<0.05). ضریب تبدیل غذایی و ضریب چاقی تیمارها بیشتر از گروه شاهد، درصد افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه و بازده پروتئین گروه شاهد بیشتر از سایر تیمارها بود (P<0.05). پروبیوتیک ها اشتها را تحریک می­کنند و با تولید ویتامین ها و آنزیم های گوارشی نظیر پروتئازها و تجزیه ترکیبات غیر قابل هضم، شرایط تغذیه ای بهتری را در ماهی ایجاد می نماید و موجب جذب مناسب تر مواد غذایی و تولید گوشت می گردند. هدف اصلی این تحقیق نیز بررسی اثر پروبیوتیک باکتوسل به همراه آهن بر میزان فاکتورهای رشد و یافتن راه حلی در جهت کاهش هزینه های تولید و افزایش درامد آبزی پروران انجام گرفت. }, URL = {http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-729-fa.html}, eprint = {http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-729-fa.pdf}, journal = {Journal of Aquaculture Development}, doi = {}, year = {2020} }