RT - Journal Article T1 - Effects of dietary supplementation of astaxanthin on growth performance and pigmentation of the carcass in rainbow trout, (Oncorhynchus mykiss) JF - aqudev YR - 2019 JO - aqudev VO - 13 IS - 2 UR - http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-552-fa.html SP - 85 EP - 96 K1 - astaxanthin K1 - carcass K1 - color K1 - rainbow trout K1 - growth AB - در این تحقیق تأثیر استفاده از غلظت­های متفاوت آستاگزانتین بر شاخص­های رشد و رنگ­پذیری لاشه در ماهی­ قزل­آلای­رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش در قالب یک طرح تصادفی با چهار تیمار و سه تکرار در هشت هفته غذادهی انجام شد و در هر مخزن پرورشی تعداد 40 عدد ماهی با وزن تقریبی 100 گرمی مورد تغذیه آزمایشی با 2% وزن زی­توده قرار گرفتند. تیمارها شامل غلظت­های 30، 60، 90 میلی­گرم آستاگزانتین در هر کیلوگرم خوراک قزل­آلا و تیمار شاهد بدون افزودن رنگدانه آستاگزانتین بود. در پایان دوره آزمایش از هر تکرار چهار قطعه ماهی به صورت انتخابی صید شد. برای ارزیابی میزان تغییر رنگ ایجادشده در لاشه ماهی از سیستم رنگ سنجی L*a*b استفاده شد. نتایج مطالعه نشان داد غلظت‌های مورد آزمایش تأثیر معنی‌داری در میزان تلفات و ضریب تبدیل غذایی نداشته اند. رنگ­سنجی لاشه ماهی بر اساس سیستم رنگ­سنجی L*a*b نشان داد رنگ­پذیری در تیمارهای 60 و 90 در پارامترa (پارامتر قرمزی) دارای اختلاف معنی­داری (05/0>P) نسبت به تیمار شاهد و تیمار دیگر است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که غلظت 60 میلی‌گرم رنگدانه آستاگزانتین، بهترین دوز مورد استفاده در ایجاد رنگ از نظر اقتصادی­ می­باشد. LA eng UL http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-552-fa.html M3 ER -