TY - JOUR JF - aqudev JO - JAD VL - 12 IS - 2 PY - 2018 Y1 - 2018/4/01 TI - Bacterial Study of Streptococcosis in Infected fish and Antibiotic Resistance in Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss ) farms in Guilan Province TT - بررسی باکتریایی ماهیان مبتلا به استرپتوکوکوزیس و ارزیابی مقاومت آنتی بیوتیکی آنها در مراکز تکثیر و پرورش قزل آلا رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) استان گیلان N2 - بیماری استرپتوکوکوزیس یکی ازعوامل تلفات در مراکز تکثیر و پرورش ماهیان قزل الای رنگین کمان در استان گیلان است. این مطالعه در سال های 1393-1392 در 7 مزرعه پرورش ماهی قزل آلا در استان گیلان انجام گردید هدف از این تحقیق شناسایی عوامل بروز استرپتوکوکوزیس و مقاومت آنتی بیوتیکی آنها در استخرهای پرورشی استان گیلان بود ماهیان بیمار (168 عدد و با میانگین وزنی 50-25 گرم) دارای علایم بالینی از جمله تیرگی پوست، اگزوفتالمی (بیرون زدگی چشم) خونریزی چشم، پوست و قاعده باله ها بصورت فصلی مورد نمونه برداری قرار گرفتند. نمونه برداری از اندام های کبد، کلیه، طحال و در بعضی موارد از مغز انجام شد و کشت در محیط های کشت آگار خوندار (BA) و تریپتیکاز سویا آگار (TSA) صورت گرفت. حضور علایم بالینی نشان دهنده وجود بیماری در تمام فصول دیده شد. میزان بروز استرپتوکوکوزیس در مزارع منتخب پرورش ماهی قزل آلای استان گیلان 29/39 % بود. درصد فراوانی گونه های احتمالی مسبب استرپتوکوکوزیس به ترتیب شناخته شده در این مطالعه استرپتوکوک اینیایی (3/33 % )، استرپتوکوکوس آگالاکتیه (4/39 %) و انتروکوکوس فکالیس( 3/27%) بودند. بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی عوامل باکتریایی مولد استرپتوکوکوزیس در این بررسی نشان داد که بیشترین مقاومت نسبت به باسیتراسین و لینکومایسین (100 - 92 درصد) بود. SP - 103 EP - 112 AU - Faeed, Monireh AU - Ramezani, Babak AD - Inland Waters Aquaculture Research Center KW - Streptococcosis KW - Rainbow trout KW - bacteria UR - http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-511-fa.html ER -