%0 Journal Article %T The effect of dietary selenium on growth performance, Carcass Composition, and blood profile of farmed juvenile beluga (Huso huso) %J Journal of Aquaculture Development %V 13 %N 1 %U http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-503-fa.html %R %D 2019 %K Key word: Selenium, Growth factors, Blood factors, (Huso huso), %X تحقیق حاضر به منظور مقایسه اثر سطوح مختلف سلنیوم جیره غذایی برعملکرد رشد، برخی از شاخص­های خونی و ترکیب لاشه بچه فیل­ماهی (Husohuso) به مدت 10 هفته طراحی و اجرا گردید. بدین منظور تعداد 315 عدد ماهی با میانگین وزنی 77/0 ± 66/15 گرم در 21 مخزن فایبرگلاس 500 لیتری (به تعداد 15 عدد در هر مخزن)توزیع شدند. هفت جیره غذایی محتوی سطوح متفاوت سلنیوم شامل 0، 5، 10، 20 و 40، 80 و 160 میلی­گرم به ازای هر کیلوگرم جیره با مقادیر پروتئین و چربی یکسان فرموله شد. نتایج روند رشد در پایان دوره پرورش حاکی از آن بود که ماهیان تغذیه شده با جیره محتوی 10 تا 20 میلی­گرم سلنیوم به ازای هر کیلوگرم جیره، بطور معنی­‌داری از وزن کسب شده، ضریب چاقی، شاخص کبدی بالاتری نسبت به ماهیان تغذیه شده با سایر تیمارها برخوردار بودند (05/0>P). در ضمن ماهیان تغذیه شده با جیره محتوی 10 تا 20 میلی­گرم سلنیوم به ازای هر کیلوگرم جیره، بطور معنی­‌داری ازضریب تبدیل غذایی پایین­تری نسبت به ماهیان تغذیه شده با سایر تیمارها برخوردار بوده‌­اند (05/0>P). با افزایش میزان سلنیوم به میزان 160 میلی­گرم به ازای هر کیلوگرم جیره، میزان پروتئین و چربی لاشه به طور معنی‏­داری کاهش و در مقابل رطوبت لاشه به طور معنی‏­داری افزایش یافت (05/0>P). نتایج مربوط به آنالیزهای خونی نشان داد تیمار تغذیه شده با جیره 10 تا 20 میلی­گرم سلینوم به ازای هرکیلوگرم سلنیوم دارای تفاوت معنی­دار در شاخص­‌های گلبول سفید، گلبول قرمز هموگلوبین و هماتوکریت، حجم متوسط گلبولی، هموگلوبین متوسط سلولی، غلظت متوسط هموگلوبین گلبول قرمز، نسبت به ماهیان تغذیه شده با 160 و 80 میلی­گرم سلنیوم بود (05/0>P). با توجه به نتایج مطالعه حاضر می­توان اذعان نمود، افزودن سلنیوم در جیره بچه فیل­ماهی جوان پرورشی، در سطوح بیشتر از 10 و کمتر از 20 میلی­گرم به ازای هر کیلوگرم جیره، سبب افزایش روند رشد، بهبود کارایی تغذیه و ترکیب لاشه، بهبود و تقویت بسیاری از شاخص­های خونی می گردد. %> http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-503-fa.pdf %P 89-101 %& 89 %! %9 Applicable %L A-10-350-1 %+ %G eng %@ 2322-3545 %[ 2019