RT - Journal Article T1 - Antifungal Effect of Thymus Vulgaris Essence on the Separated Fungals from Koi Fish's Skin (Cyprinus Carpio Var. Koi), in Vitro JF - aqudev YR - 2017 JO - aqudev VO - 11 IS - 2 UR - http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-462-fa.html SP - 13 EP - 22 K1 - Thymus volguris K1 - Aspergilus flaws K1 - Aspergilus fogatus K1 - Aspergilus naijer K1 - Saprogina parazitica. AB - در این مطالعه فعالیت ضد قارچی اسانس آویشن باغی (Thymus vulgaris) بر روی قارچ‌های جداشده از پوست ماهی کوی (Cyprinus carpio var. Koi) مورد بررسی قرار گرفت. از پوست این ماهی قارچ‌های آسپرژیلوس فلاوس، آسپرژیلوس فومگاتوس، آسپرژیلوس نایجر و ساپرولگنیا پارازیتیکا جداسازی و به روش اسلاید کالچر کشت شد. با استفاده از اسانس آویشن باغی حداقل غلظت مهارکنندگی رشد قارچ (MIC) گونه‌های آسپرژیلوس نایجر، آسپرژیلوس فومگاتوس و آسپرژیلوس فلاوس غلظت 25 میکرولیتر بر میلی‌لیتر به دست آمد، لیکن MIC گونه ساپرولگنیا پارازیتیکا متفاوت بوده و در غلظت 50 میکرولیتر بر میلی‌لیتر به‌دست آمد. حداقل غلظت کشندگی قارچ (MFC) نیز در گونه‌ آسپرژیلوس نایجر و آسپرژیلوس فومگاتوس در غلظت 100 میکرولیتر بر میلی‌لیتر و در گونه آسپرژیلوس فلاوس در غلظت 25 میکرو لیتر بر میلی‌لیتر به دست آمد. برای گونه ساپرولگنیا پارازیتیکا نیز MFC در غلظت 200 میکرو لیتر بر میلی‌لیتر مشاهده شد. بیش‏ترین اثر مهارکنندگی اسانس آویشن باغی بر روی آسپرژیلوس فلاوس و کم‏ترین اثر مهارکنندگی این اسانس بر روی ساپرولگنیا پارازیتیکا به دست آمد. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده اسانس آویشن باغی می‌تواند به‌عنوان جایگزین داروهای ضد قارچی تجاری در صنعت آبزی‌پروری استفاده گردد. LA eng UL http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-462-fa.html M3 ER -