TY - JOUR JF - aqudev JO - JAD VL - 10 IS - 4 PY - 2017 Y1 - 2017/1/01 TI - Eeffec of C/N different ratios on water quality parameters and growth performance of common carp (Cyprinus carpio) fingerlings in biofloc system TT - تأثیر نسبت‌های مختلف کربن به نیتروژن بر پارامتر‌های کیفی آب و عملکرد رشد بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio) در سیستم بیوفلاک N2 - مطالعه­ای به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف مکمل کربن آلی روی شکل­گیری بیوفلاک، وضعیت نیتروژن غیرآلی و فسفات، مصرف غذایی و عملکرد رشد کپور معمولی (Cyprinus carpio) در سیستم بیوفلاک به مدت 42 روز انجام شد. پس از دوره سازگاری، تعداد 180 قطعه بچه ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی (10/0± 78/5 گرم) در مخزن پلاستیکی با حجم آبگیری 40 لیتر ذخیره‏سازی شدند. تعیین نسبت­های مختلف کربن به نیتروژن در تیمار A (C/N-15) و تیمار B (C/N-20) براساس مقدار کربن به نیتروژن غذا و مقدار کربن آرد گندم محاسبه شد، که به طور روزانه برای تیمارهای آزمایشی استفاده شد. به تیمار شاهد (C/N-10) مکمل آرد گندم اضافه نشد. افزایش نسبت کربن به نیتروژن، موجب افزایش در پارامتر­های کیفی آب مانند کدورت، مواد جامد معلق آب (TSS)، مواد محلول آب (TDS)، تقاضای اکسیژن بیوشیمیایی (BOD)، قلیائیت و غلظت نیترات شد. اما غلظت نیتروژن آمونیاکی کل (TAN) و فسفات با افزایش نسبت کربن به نیتروژن طی دوره آزمایش، کاهش نشان داد (05/0P<). مقدار تبادل آب در تیمارهای بیوفلاک 50 درصد نسبت به تیمار شاهد کاهش داشت. بررسی عملکرد رشد بچه ماهیان در تیمارهای مختلف نشان داد که بچه ماهیان تیمار A دارای میانگین وزن نهایی، نرخ رشد ویژه و نرخ عملکرد پروتئینی بالاتر و ضریب تبدیل غذایی پایین‏تری نسبت به دو تیمار B و شاهد بودند. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می‌دهد که نسبت کربن به نیتروژن 15 به 1 تأثیر مثبتی در پارامترهای کیفی آب، بهبود مصرف غذایی و عملکرد رشد کپور معمولی در سیستم بیوفلاک دارد و مقدار مصرف آب را در سیستم کاهش می‌دهد. SP - 75 EP - 89 AU - Azimi, A. AU - Jafaryan, H. AU - Harsij, M. AU - Gholipour, H. AU - Patimar, R. AD - Department of Fisheries, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Gonbad Kavous University, Gonbad Kavous KW - common carp KW - biofloc system KW - water quality KW - water exchange KW - growth performance UR - http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-283-fa.html ER -