TY - JOUR T1 - Study of the effect of Estonian and aqueous extract of Persian walnut tree leaf (Juglans regia) on growth indicators in western white shrimp farmed (Litopenaeus vannamei) TT - اثر عصاره‌های آبی و استونی برگ درخت گردو ایرانی (Juglans regia) بر شاخص‌های رشد و بقا در میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) در مقابله با باکتری ویبریو هاروی JF - aqudev JO - aqudev VL - 16 IS - 3 UR - http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-734-fa.html Y1 - 2022 SP - 69 EP - 81 KW - Western white shrimp KW - Growth indices KW - Walnut leaf KW - Aqueous extract KW - Estonian extract N2 - هدف از تحقیق حاضر بررسی اثرات عصاره استونی و آبی برگ درخت گردو ایرانی بر عملکرد شاخص‌های رشد در میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) بود. جهت انجام این پژوهش 40 روزه، شاخص­های رشد و بازمانی میگوی سفید غربی در 10 تیمار مورد بررسی قرار گرفت. 6 تیمار که بعد از آلودگی با ویبریو هاروی ( Vibrio hareyi IS 01 PTTC 1755) تحت تیمار mg/kg 100، 200 و 300 عصاره آبی برگ درخت گردو ایرانی و mg/kg 100، 200 و 300 عصاره استونی برگ درخت گردو ایرانی قرار گرفتند. 2 تیمار کنترل منفی (تیمار بدون دریافت عصاره) و 2 تیمار کنترل مثبت (تیمار دریافت‌کننده باکتری ویبریو هاروی و بدون دربافت عصاره) نیز جهت مقایسه تغییرات رشد و بازمانی در نظر گرفته شد. جهت انجام این پژوهش 480 عدد میگوی سفید غربی با متوسط وزن 59/0± 11 گرم که با استفاده از آزمایش PCR عاری از بیماری (SPF) تشخیص داده شدند در تانک­های 300 لیتر نگهداری شدند. نتایج نشان داد که افزودن عصاره‌ها به‌صورت معنی‌داری باعث افزایش کارایی پروتئین در گروه‌های تیمار نسبت به گروه کنترل مثبت شد (05/0≥p). همچنین بر ضریب تبدیل مواد غذایی در روزهای 20 و 40 تأثیر مثبت گذاشته است (05/0≥p) و این تأثیر در عصاره استونی بیشتر از عصاره آبی می‌باشد (05/0≥p). دو شاخص وزن و طول در عصاره‌های آبی و استونی نسبت به گروه‌های کنترل افزایش معنی‌داری را نشان دادند (05/0≥p) اما در شاخص طول کاراپاس هیچ‌گونه تفاوت معنی‌داری در میان تیمارها دیده نشد (05/0p≥). در پایان دوره­ی نگهداری، شاخص بازماندگی در تیمار mg/kg 100 عصاره آبی و استونی به‌ نسبت به گروه‌های دیگر و کنترل مثبت بالاتر بود (05/0≥p). نتایج پژوهش حاضر نشان داد که افزودن عصاره‌های استونی و آبی برگ گردوی ایرانی به‌صورت معنی‌داری باعث افزایش کارایی پروتئین، شاخص تبدیل مواد غذایی، شاخص وزن، طول و شاخص بازماندگی شده است و بالاترین بهبود رشد در شرایط مقابله با باکتری در تیمار mg/kg 300 عصاره آبی و استونی برگ درخت گردو ایرانی اندازه­گیری شد. M3 10.52547/aqudev.16.3.69 ER -