TY - JOUR T1 - TT - تاثیر پروبیوتیک مخمر نانوایی (Saccharomyces cerevisiae) روی رشد و بازماندگی بچه ماهی کلمه (Rutilus rutilus caspicus) JF - aqudev JO - aqudev VL - 6 IS - 1 UR - http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-114-fa.html Y1 - 2012 SP - 103 EP - 111 N2 - تغذیه پر هزینه‌ترین بخش اجرایی در پرورش آبزیان محسوب می‌شود. یافتن ترکیبات غذایی جایگزین و ارزان قیمت به توسعه آبزی پروری به میزان زیاد کمک می‌کند. پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده مطلوبی هستند که یا خود و یا متابولیت آن‌ها به عنوان مکمل‌های غذایی در مزارع پرورش حیوانات استفاده می‌شوند. در پرورش آبزیان مختلف به دو دلیل از پروبیوتیک‌ها استفاده می‌شود: برای بهتر کردن محیط زیست آبزی و برای معرفی میکروفلورهای مفید به لوله گوارش. پروبیوتیک‌ها با تولید ویتامین‌ها، ترکیبات مسمومیت‌زدا در جیره غذایی و تجزیه ذرات غیر قابل هضم موجب تحریک اشتها و بهبود تغذیه در میزبان می‌گردند. بدین منظور، این آزمایش به مدت 6 هفته و در مرکز تکثیر و پرورش ماهیان استخوانی مرکز سیجوال بندرترکمن در استان گلستان در 4 تیمار و 3 تکرار به صورت زیر انجام پذیرفت: تیمار 1: تیمار شاهد (فقط غذای SFK)، تیمار 2 :106 واحد تشکیل دهنده کلونی مخمر، تیمار 3: 107 واحد تشکیل دهنده کلونی مخمر، تیمار 4 : 108 واحد تشکیل دهنده کلونی مخمر. نرخ غذادهی بر اساس 10 درصد وزن بدن کل بچه ماهیان هر تکرار، در روز صورت گرفت. با توجه به اهمیت فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب و تاثیر آن‌ها بر تغذیه و در نهایت رشد ماهیان، این عوامل در تمام مدت پرورش به طور دقیق کنترل گردید، به طوری که میزان اکسیژن محلول برابرppm 6-5/5 ، دما برابر2±26 و pH در طول آزمایش برابر 8-5/7 اندازه‌گیری گردید. بچه ماهیان کلمه در طول دوره آزمایش با غذای SFK که دارای: رطوبت 7/8%، خاکستر 2/11%، پروتئین 32% و چربی 5/10% بود و مخمر ساکارومیسس سروزیا که هر گرم آن حاوی :109 باکتری بود، تغذیه شدند. با توجه به نتایج به دست آمده از این تحقیق مشخص گردید که بین تیمارهای مورد بررسی از نظر وزن و طول بدن بچه ماهیان کلمه اختلاف معنی‌دار آماری مشاهده می‌گردد (05/0P) ، ضمن این که اختلاف معنی‌داری در میزان GR، %BWI,SGR و بازماندگی مشاهده گردید (05/0P M3 ER -