RT - Journal Article T1 - JF - aqudev YR - 2014 JO - aqudev VO - 8 IS - 2 UR - http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-52-fa.html SP - 21 EP - 34 AB - به منظور تعیین سطح مطلوب پروتئین و چربی جیره بر عملکرد رشد هیبرید ماهی ماش ماده × سفید نر (Aspius aspius ♀ × Rutilus frisii ♂)، شش جیره آزمایشی شامل سه سطح پروتئین (30، 35 و 40 درصد) و دو سطح چربی (10 و 15 درصد) طراحی گردید. در مطالعه حاضر، 252 عدد ماهی با وزن اولیه 38/0 ± 22/31 گرم (میانگین ± خطای معیار) در 18 تانک با حجم 400 لیتر توزیع شده و سه بار در روز به مدت 60 روز تغذیه شدند. نتایج نشان دادکه عملکرد رشد و ضریب تبدیل غذا به طور معنی‌داری تحت تأثیر محتوای پروتئین جیره قرار گرفت به طوری که با افزایش پروتئین از 30 به 35 درصد، شاخص‌های رشد به طور معنی‌داری افزایش یافته و سپس با افزایش پروتئین تا سطح 40 درصد کاهش یافت (05/0>P). عملکرد رشد تحت تأثیر چربی جیره قرار نگرفت (05/0P). با افزایش چربی جیره بازده چربی به طور معنی‌داری کاهش پیدا کرد (05/0>P). به طور کلی، نتایج نشان داد که جیره حاوی 35 درصد پروتئین و 15 درصد چربی برای رشد مطلوب ماهی ماس در محدوده وزنی مطالعه شده مناسب می‌باشد. LA eng UL http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-52-fa.html M3 ER -