:: دوره 18، شماره 3 - ( 7-1403 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 43-31 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر گنجاندن بیوسیلاژ تولیدشده از ضایعات ماهیان گرم‌آبی در جیره بر عملکرد رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه کپور معمولی (Cyprinus carpio)
احمد نوازنده ، ابوالقاسم اسماعیلی فریدونی* ، رضا صفری
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده:   (58 مشاهده)
      این مطالعه جهت ارزیابی اثرات سطوح مختلف بیوسیلاژ تولیدی از ضایعات ماهیان گرم­آبی در جیره بر عملکرد رشد، بازماندگی و ترکیب لاشه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) صورت­گرفت. بچه ماهیان با میانگین وزن اولیه 3/1±48 گرم در 15 تانک فایبرگلاسی با ظرفیت مفید 200 لیتر (با تراکم 20 قطعه در هر تانک) در 5 تیمار شامل جیره شاهد (پلت ماهی­کپور دارای آرد ماهی و فاقد بیوسیلاژ)، جیره 25 درصد (25 درصد بیوسیلاژ + 75 درصد آرد ماهی)، جیره 50 درصد (50 درصد بیوسیلاژ + 50 درصد آرد ماهی)، جیره 75 درصد (75 درصد بیوسیلاژ + 25 درصد آرد ماهی) و جیره حاوی 100 درصد بیوسیلاژ (فاقد آرد ماهی) به مدت 56 روز غذادهی شدند. نتایج نشان داد که میزان بازماندگی بچه ماهیان اختلاف معنی­داری بین تیمارهای مختلف نداشت (05/0p). میزان افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه، نسبت کارآیی پروتئین و ضریب تبدیل غذایی در جیره 50 درصد (50 درصد بیوسیلاژ + 50 درصد آرد ماهی) بهترین وضعیت را نشان داد (05/0p) و سپس سطوح گنجاندن بالاتر از 50 درصد و نهایتا سطوح پایین­تر از آن از نظر عملکردی قرار داشتند. میزان پروتئین خام لاشه در ماهیان تغذیه شده با تیمارهای ترکیبی (50 درصد بیوسیلاژ + 50 درصد آرد ماهی) و (75 درصد بیوسیلاژ + 25 درصد آرد ماهی) در مقایسه با سایر گروه­ها اختلاف معناداری نشان داد (05/0p). کمترین میزان چربی خام لاشه در ماهیان تغذیه شده با تیمار 50 درصد بیوسیلاژ + 50 درصد آرد ماهی بدست آمد که اختلاف معناداری با سایر گروه­ها داشت (05/0p). بر اساس نتایج پیشنهاد می­شود که امکان جایگزینی 50 درصدی بیوسیلاژ حاصل از ضایعات ماهیان گرم­آبی بجای آرد ماهی در جیره پایه کپور معمولی منجر به افزایش رشد، بهبود ضریب تبدیل غذایی و بهتر شدن کیفیت لاشه شد.
واژه‌های کلیدی: بیوسیلاژ، شاخص‌های رشد، بازماندگی، ترکیبات لاشه، کپورمعمولی
متن کامل [PDF 486 kb]   (34 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/7/9 | پذیرش: 1402/10/10 | انتشار: 1403/7/1


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 3 - ( 7-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها