:: دوره 7، شماره 3 - ( 3-1392 ) ::
جلد 7 شماره 3 صفحات 52-43 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر مکمل غذایی سین‌بیوتیک بایومین ایمبو به عنوان مکمل غذایی بر عملکرد رشد، بازماندگی و فلور باکتریایی روده‌ ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) انگشت قد
پگاه قاسم پور دهاقانی*، مهران جواهری بابلی، سعید ضیائی نژاد، احمد تقوی مقدم، مسعود پورهادی
چکیده:   (3209 مشاهده)
این تحقیق به منظور ارزیابی اثرات مکمل‌سازی جیره غذایی با سین بیوتیک بایومین ایمبو که ترکیبی از پروبیوتیک انتروکوکوس فاسیوم و پری‌بیوتیک فروکتوالیگوساکارید می‌باشد، بر عملکرد رشد، بازماندگی و فلور باکتریایی روده بچه ماهی کپور معمولی انگشت قد انجام شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی، شامل سطوح صفر (شاهد) 5/0 ، 1 و 5/1 درصد سین بیوتیک در چهار تیمار با سه تکرار طراحی شد. بچه ماهی‌ها با میانگین وزن 2 ± 10 گرم و تراکم 25 عدد در هر تانک پلی اتیلنی به مدت 75 روز با جیره‌های آزمایشی تغذیه شدند. ماهیان به مدت 60 روز با تیمارهای فوق تغذیه شدند و سپس ماهیان در همه تیمارها به مدت 15 روز دیگر فقط غذای تجاری (شاهد) دریافت کردند تا تغییرات فلور باکتریایی روده آن‌ها بررسی گردد. نتایج نشان داد که ترکیب پرو و پری بیوتیک (سین بیوتیک) توانست عملکرد رشد را از قبیل افزایش وزن، درصد افزایش وزن، افزایش طول و نرخ رشد ویژه را به خوبی بهبود بخشد (05/0P<) به طوری که تیمار 5/1 درصد در روز 60 بیشترین میزان شاخص‌های رشدی را نشان داد و اختلاف معنی دار با تیمار شاهد داشت (05/0P<) ولی بر میزان بقاء تاثیری نداشت و با درصد بقاء 100% بین تیمارها اختلاف معنی داری مشاهده نشد(05/0P>). ماهیان تغذیه شده با مکمل غذایی تغییرات معنی‌داری را در فلور باکتریایی روده نشان دادند و بیشترین میزان باکتری‌های اسید لاکتیک و انتروکوکوس‌ها در تیمار 3 مشاهده شد که با تیمار شاهد اختلاف معنی‌داری داشت (05/0P<) و توانست بیشترین جایگزینی پروبیوتیکی را نشان دهد، ولی با قطع مکمل غذایی در جیره، تعداد باکتری‌ها در روز 75 کاهش یافت که بازهم تیمار 3 بیشترین تعداد پروبیوتیک را نشان داد و با تیمار شاهد اختلاف معنی‌داری داشت (05/0P<). در نتیجه به لحاظ جایگزینی پروبیوتیکی تیمار 3 بهترین عملکرد را نشان داده است.
واژه‌های کلیدی: کپور معمولی، سین بیوتیک، رشد، فلور باکتریایی
متن کامل [PDF 760 kb]   (1476 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/1/22 | پذیرش: 1394/1/22 | انتشار: 1394/1/22


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 3 - ( 3-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها