:: دوره 17، شماره 1 - ( 3-1402 ) ::
جلد 17 شماره 1 صفحات 94-85 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر جیره‎های غذایی مختلف بر برخی از فاکتورهای رشد و بازماندگی لارو ماهی دم ‎شمشیری (Xiphophorus hellerii)
محمد کاظمیان* ، میثم بیرامی2
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، ﮔﺮوه ﺷﯿﻼت، داﻧﺸﮑﺪه ﻋﻠﻮم و ﻓﻨﻮن دریﺎیﯽ، واﺣﺪ ﺗﻬﺮان ﺷﻤﺎل، داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﯽ، تهران، ایران ، Aquaculture@live.com
2- ﮔﺮوه ﺷﯿﻼت، داﻧﺸﮑﺪه ﻋﻠﻮم و ﻓﻨﻮن دریﺎیﯽ، واﺣﺪ ﺗﻬﺮان ﺷﻤﺎل، داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﯽ، تهران، ایران
چکیده:   (1214 مشاهده)
      در این تحقیق درصد های مختلفی از آرتمیا و غذای تجاری، در کارایی تکثیر ماهی دمشمشیری (Xiphophorus hellerii ) مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با جیرههای آزمایشی شامل: گروه شاهد (100 درصد غذای تجاری بیومار )، تیماراول (مخلوط 25 درصد آرتمیا و 75 درصد بیومار)، تیمار دوم (مخلوط 50 درصد آرتمیا و بیومار)، تیمار سوم (مخلوط 75 درصد آرتمیا و 25 درصد بیومار) و تیمار چهارم (100 درصد آرتمیا) به مدت 75 روز انجام گردید و میانگین اولیه وزن و طول ماهیان به ترتیب  05/0±72/0 گرم و 03/0±18/4 سانتیمتر بود. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺣﺎﺻﻞ از اﻳﻦ ﺑﺮرﺳﻲ ﻧﺸﺎن دادند ﻛﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ضریب رشد مربوط به ﺗﻴﻤﺎر شاهد و کمترین متعلق به تیمار چهارم بود. همچنین، حداقل ضریب تبدیل غذایی مربوط به تیمار شاهد و بالاترین مربوط به تیمار چهارم بود. ضریب وضعیت در تحقیق حاضر دارای اختلاف معنی‌داری در بین تیمارهای مختلف بود و حداکثر مقدار در تیمار تغذیه شده از جیره شاهد به‌دست آمد. در تعداد و وزن لارو اختلاف معنیداری بین تیمارها مشاهده شد (p<0/05) و بیشترین تعداد و وزن لارو برای تیمار دوم ثبت شد. در شاخص بازماندگی بین تیمارها اختلاف معنیداری مشاهده نشد (p>0/05). لذا، استفاده از غذای تجاری با توجه به بهینهتر بودن شاخصهای رشد و بقای لاروها پیشنهاد میگردد. 
واژه‌های کلیدی: شاخص رشد، بازماندگی لارو، آرتمیا، بیومار.
متن کامل [PDF 331 kb]   (453 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/8/27 | پذیرش: 1401/1/28 | انتشار: 1402/3/10



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 1 - ( 3-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها