:: دوره 16، شماره 3 - ( 7-1401 ) ::
جلد 16 شماره 3 صفحات 90-83 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فاکتورهای رشد و ترکیبات بدن فیل ماهیان جوان (Huso huso) تغذیه‌شده با سطوح مختلف اتیلن دی آمین تترا استیک (EDTA)
دانیال فلاحتگر ، سید روح الله جوادیان* ، سمیه بهرام ، معصومه بحرکاظمی
گروه شیلات، واحد قائم‌شهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائم‌شهر، ایران
چکیده:   (848 مشاهده)
      در مطالعه حاضر اثر سطوح مختلف اتیلن دی آمین تترا استیک (EDTA) در جیره غذایی بر عملکرد رشد و ترکیبات بدن فیل ماهیان جوان (Huso huso) مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، 225 فیل­ماهی جوان با میانگین وزنی 58/0 ± 47/38 گرم (میانگین  ±  انحراف معیار) در پنج تیمار با سه تکرار با جیره­های آزمایشی شامل EDTA0 (0 گرم بر کیلوگرم اتیلن آمین تترا استیک)، EDTA5 (5 گرم بر کیلوگرم اتیلن آمین تترا استیک)، EDTA10 (10 گرم بر کیلوگرم اتیلن آمین تترا استیک)، EDTA15 (15 گرم بر کیلوگرم اتیلن آمین تترا استیک) و EDTA20 (20 گرم بر کیلوگرم اتیلن آمین تترا استیک) به مدت 8 هفته تغذیه شدند.  بعد از پایان آزمایش، عملکرد رشد و آنالیز ترکیبات بدن انجام شد. نتایج نشان داد که سطوح مختلف اتیلن دی آمین تترا استیک اثر معنی­داری بر وزن نهایی، افزایش وزن و نرخ رشد ویژه داشته (05/0<p)، به طوری­که بالاترین وزن نهایی، افزایش وزن و نرخ رشد ویژه در تیمارهای EDTA10 و EDTA15 مشاهده شد و کمترین وزن نهایی، افزایش وزن و نرخ رشد ویژه در تیمار کنترل مشاهده شد که با تیمار EDTA5 اختلاف معنی­داری نداشت (05/0<p). بهترین ضریب تبدیل غذایی در تیمارهای EDTA10 و EDTA15 مشاهده شد با سایر تیمارها اختلاف معنی­داری داشت (05/0<p). آنالیز ترکیبات بدن در پایان دوره نشان داد که اختلاف معنی­داری بین تیمارها در پارامترهای مختلف از جمله پروتئین، چربی، خاکستر، رطوبت و ماده خشک وجود نداشت (05/0<p). نتایج مطالعه حاضر نشان که داد که تغذیه ماهی با 10 تا 15 گرم بر کیلوگرم اتیلن دی آمین تترا استیک به جیره غذایی سبب بهبود عملکرد رشد می­گردد.
واژه‌های کلیدی: فیل ماهی، اتیلن دی آمین تترا استیک، ترکیبات بدن، عملکرد رشد.
متن کامل [PDF 310 kb]   (418 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/12/21 | پذیرش: 1400/4/22 | انتشار: 1401/7/10



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 3 - ( 7-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها