اثر عصارههای آبی و استونی برگ درخت گردو ایرانی (Juglans regia) بر شاخصهای رشد و بقا در میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) در مقابله با باکتری ویبریو هاروی
|
صدف فروزانی ، مازیار یحیوی* ، مریم میربخش ، علیرضا سالارزاده ، بابک قائدنیا |
گروه شیلات، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران |
|
چکیده: (845 مشاهده) |
هدف از تحقیق حاضر بررسی اثرات عصاره استونی و آبی برگ درخت گردو ایرانی بر عملکرد شاخصهای رشد در میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) بود. جهت انجام این پژوهش 40 روزه، شاخصهای رشد و بازمانی میگوی سفید غربی در 10 تیمار مورد بررسی قرار گرفت. 6 تیمار که بعد از آلودگی با ویبریو هاروی ( Vibrio hareyi IS 01 PTTC 1755) تحت تیمار mg/kg 100، 200 و 300 عصاره آبی برگ درخت گردو ایرانی و mg/kg 100، 200 و 300 عصاره استونی برگ درخت گردو ایرانی قرار گرفتند. 2 تیمار کنترل منفی (تیمار بدون دریافت عصاره) و 2 تیمار کنترل مثبت (تیمار دریافتکننده باکتری ویبریو هاروی و بدون دربافت عصاره) نیز جهت مقایسه تغییرات رشد و بازمانی در نظر گرفته شد. جهت انجام این پژوهش 480 عدد میگوی سفید غربی با متوسط وزن 59/0± 11 گرم که با استفاده از آزمایش PCR عاری از بیماری (SPF) تشخیص داده شدند در تانکهای 300 لیتر نگهداری شدند. نتایج نشان داد که افزودن عصارهها بهصورت معنیداری باعث افزایش کارایی پروتئین در گروههای تیمار نسبت به گروه کنترل مثبت شد (05/0≥p). همچنین بر ضریب تبدیل مواد غذایی در روزهای 20 و 40 تأثیر مثبت گذاشته است (05/0≥p) و این تأثیر در عصاره استونی بیشتر از عصاره آبی میباشد (05/0≥p). دو شاخص وزن و طول در عصارههای آبی و استونی نسبت به گروههای کنترل افزایش معنیداری را نشان دادند (05/0≥p) اما در شاخص طول کاراپاس هیچگونه تفاوت معنیداری در میان تیمارها دیده نشد (05/0p≥). در پایان دورهی نگهداری، شاخص بازماندگی در تیمار mg/kg 100 عصاره آبی و استونی به نسبت به گروههای دیگر و کنترل مثبت بالاتر بود (05/0≥p). نتایج پژوهش حاضر نشان داد که افزودن عصارههای استونی و آبی برگ گردوی ایرانی بهصورت معنیداری باعث افزایش کارایی پروتئین، شاخص تبدیل مواد غذایی، شاخص وزن، طول و شاخص بازماندگی شده است و بالاترین بهبود رشد در شرایط مقابله با باکتری در تیمار mg/kg 300 عصاره آبی و استونی برگ درخت گردو ایرانی اندازهگیری شد. |
|
واژههای کلیدی: میگوی سفید غربی، شاخصهای رشد، برگ گردو، عصاره آبی، عصاره استونی |
|
متن کامل [PDF 436 kb]
(436 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/9/28 | پذیرش: 1400/1/19 | انتشار: 1401/7/10
|
|
|
|