تغییرات اسیدهای چرب در مرحله جنینی و لاروی ماهی صبیتی
Sparidentex hasta))
|
مریم نیکنام ، مازیار یحیوی* ، جاسم غفله مرمضی، علیرضا سالارزاده ، حبیب وهابزاده |
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس |
|
چکیده: (1231 مشاهده) |
با توسعه آبزیپروری در بخش ماهیان دریایی، شناسایی ترکیب مواد مغذی موردنیاز لارو در مراحل آغازین زندگی، بیشتر مورد توجه قرار گرفتهاست. علیرغم اهمیت آشکار تغذیه در رشد لارو ماهی صبیتی، که از گونههای اقتصادی در آبزیپروری جنوب کشور است، بهدلیل ریز و حساس بودن به دستکاری لارو ماهیان دریایی، اطلاعات کمی در مورد احتیاجات غذایی در دست میباشد. ترکیبات جنین و کیسه زرده تحت تاثیر تغدیه مولدین میباشد و با توجه به نقش حیاتی اسیدهای چرب در نفوذپذیری غشا در مرحله لاروی، میتوان با مدیریت صحیح ترکیبات اسیدهای چرب موردنیاز در شروع تغدیه آغازین (غذای خشک و یا غنی سازی غذای زنده)، درصد بقای لاروها را افزایش داد. در این تحقیق نمونهها در سه مرحله گاسترولا، در زمان جذب کیسه زرده و سه روز پس از جذب کامل کیسه زرده (آغاز تغدیه فعال) برداشت گردید. سپس داخل ازت مایع و فریزر 80- درجه تا زمان انجام کار آزمایشگاهی با استفاده از کروماتوگرافی گازی GC، نگهداری شد. فراوانترین اسیدهای چرب، اولئیک و پالمتیک بود و در مراحل مختلف اسیدهای چرب اختلاف معنیدار آماری مشاهده گردید (P<0.05). باتوجه به نتایج در SFA و PUFA تا مرحله لاروی روند افزایشی و در MUFA و اولئیک روند کاهشی بود. کاهش برخی اسیدهای چرب بهدلیل مصرف انرژی و افزایش بیشتر برای نقش ذخیره سازی مخصوصا در بافت غشایی است. بنابراین مقدار و نسبت اسیدهای چرب در مراحل اولیه زندگی ماهی صبیتی، حداقل نیاز لاروی در جیره آغازین را تعیین میکند. |
|
واژههای کلیدی: ماهی صبیتی، مرحله جنینی، مرحله لاروی، اسیدهای چرب |
|
متن کامل [PDF 527 kb]
(241 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/8/9 | پذیرش: 1400/1/19 | انتشار: 1400/10/10
|
|
|
|