:: دوره 15، شماره 4 - ( 11-1400 ) ::
جلد 15 شماره 4 صفحات 94-85 برگشت به فهرست نسخه ها
تغییرات اسید‌های چرب در مرحله جنینی و لاروی ماهی صبیتی Sparidentex hasta))
مریم نیکنام ، مازیار یحیوی* ، جاسم غفله مرمضی، علیرضا سالارزاده ، حبیب وهابزاده
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس
چکیده:   (1231 مشاهده)
     با توسعه آبزی­پروری در بخش ماهیان دریایی، شناسایی ترکیب مواد مغذی مورد­نیاز لارو در مراحل آغازین زندگی، بیشتر مورد توجه قرار گرفته­است. علی­رغم اهمیت آشکار تغذیه در رشد  لارو ماهی صبیتی، که از گونه­های اقتصادی در آبزی­پروری جنوب کشور است، به­دلیل ریز و حساس بودن به دستکاری لارو ماهیان دریایی،  اطلاعات کمی در مورد احتیاجات غذایی در دست می­باشد. ترکیبات جنین و کیسه زرده تحت تاثیر تغدیه مولدین می­باشد و با توجه به  نقش حیاتی اسید­های چرب در نفوذ­پذیری غشا در مرحله لاروی، می­توان با مدیریت صحیح ترکیبات اسید­های چرب مورد­نیاز در شروع تغدیه آغازین (غذای خشک و یا غنی سازی غذای زنده)، درصد بقای لارو­ها را افزایش داد. در این تحقیق نمونه­ها در سه مرحله گاسترولا، در زمان جذب کیسه زرده و سه روز پس از جذب کامل کیسه زرده (آغاز تغدیه فعال) برداشت گردید. سپس داخل ازت مایع و فریزر 80- درجه تا زمان انجام کار آزمایشگاهی با استفاده از کروماتوگرافی گازی GC، نگهداری شد. فراوان­ترین اسید­های چرب، اولئیک و پالمتیک بود و در مراحل  مختلف اسید­های چرب اختلاف معنی­دار آماری مشاهده گردید (P<0.05). با­توجه به نتایج در SFA و PUFA تا مرحله لاروی روند افزایشی و در MUFA  و اولئیک روند کاهشی بود. کاهش برخی اسید­های چرب به­دلیل مصرف انرژی و افزایش بیشتر برای نقش ذخیره سازی مخصوصا در بافت غشایی است. بنابراین مقدار و نسبت اسید­های چرب در مراحل اولیه زندگی ماهی صبیتی، حداقل نیاز لاروی در جیره آغازین را تعیین می­کند.
واژه‌های کلیدی: ماهی صبیتی، مرحله جنینی، مرحله لاروی، اسیدهای چرب
متن کامل [PDF 527 kb]   (241 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/8/9 | پذیرش: 1400/1/19 | انتشار: 1400/10/10



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 4 - ( 11-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها