:: دوره 14، شماره 4 - ( 10-1399 ) ::
جلد 14 شماره 4 صفحات 15-1 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات نانو ذره آهن بر عملکرد رشد، بقاء، برخی فاکتورهای خونی - ایمنی و بافت کبد بچه‌ماهی ازون‌برون (Acipenser stellatus)
پویا ابراهیمی ، رضا چنگیزی* ، شایان قبادی ، پولین شهره ، صابر وطن دوست
گروه شیلات، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران
چکیده:   (1562 مشاهده)
هدف تحقیق حاضر، تعیین اثرات نانو ذره آهن بر عملکرد رشد، بقاء، بافت­شناسی کبد و برخی پارامتر­های خونی و ایمنی بچه­ماهی ازون ­برون (Acipenser stellatus) بود. مجموعاً 144 قطعه ماهی 195-175 گرمی با غذای حاوی مقادیر مختلف نانو ذره آهن (0، 25، 50 و 100 میلی­گرم به ازای هر کیلوگرم غذا) به مدت 8 هفته غذادهی شدند. براساس نتایج، تفاوت معنی­داری در افزایش وزن، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، حجم متوسط هموگلوبین (MCV)، وزن متوسط هموگلوبین (MCH)، غلظت متوسط هموگلوبین (MCHC)، ائوزینوفیل، مونوسیت، آلبومین، آلانین آمینو ترنسفراز (ALT)، آسپارات آمینو ترنسفراز (AST و فعالیت لیزوزیمی بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (05/0P>). ماهیان تغذیه نموده از 50 میلیگرم نانو ذره آهن تفاوت معنی­داری از لحاظ تعداد گلبول­های قرمز و سفید، نوتروفیل، پروتئین کل، انفجار تنفسی و سطح ایمنوگلوبین کل خون نشان دادند (05/0> P) و اثر منفی بر بافت کبد این ماهیان مشاهده نشد. میزان بقاء پس از 8 هفته در تیمارهای تغذیه شده با مقادیر 25، 50 و 100 میلی­گرم به ترتیب برابر با 11/86، 4/94، 22/97 درصد و در تیمار شاهد برابر با 44/94 درصد بود. نتایج نشان داد که استفاده از نانو ذره آهن به مقدار 50 میلی­گرم بر کیلوگرم سبب بهبود سلامت و بقای بچه­ماهیان ازون­برون شده، و اثر منفی بر کبد ماهی ازون­برون نداشت.
واژه‌های کلیدی: نانو ذره آهن، ایمنوگلوبولین کل، پروتئین کل، کبد، Acipenser stellatus.
متن کامل [PDF 808 kb]   (612 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/11/13 | پذیرش: 1399/4/5 | انتشار: 1399/10/1


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 4 - ( 10-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها