تاثیر جیره حاوی پروبیوتیک Bacillus subtilis IS02 بر شاخص های سلامتی، عملکرد سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماری لکه سفید در میگوی سفید غربی
|
بابک قائدنیا* ، مریم میربخش ، محمد جلیل ذریه زهرا |
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی |
|
چکیده: (1588 مشاهده) |
در این پژوهش پروبیوتیک "تکسل" که بر اساس مطالعات 8 ساله موسسه تحفیفات علوم شیلاتی کشور (از 1388 لغایت 1395) در پژوهشکده میگوی کشور و با همکاری شرکت تک ژن زیست تولید شده است، در جیره غذایی میگوهای پرورشی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) با میانگین وزنی بیش از 6 گرم افزوده شد (به سه مقدار 106 و 107 و 108CFU/Kg ) و شاخصهای سلامتی (شامل تعداد هموسیت کل، شمارش افتراقی هموسیتها و میزان پروتئین پلاسما کل) میگوها در ابتدا و انتهای دوره آزمون، تعیین گردید. برای این منظور میگوها به صورت تصادفی انتخاب شده و در آکواریومهای 150 لیتری (در هر اکواریوم 30 قطعه) نگهداری شدند. میگوها در سه تیمار و هر کدام با سه تکرار تیماربندی شدند و کنترل منفی (تغذیه با جیره فاقد پروبیوتیک و عدم مواجهه با عامل بیماری) و کنترل مثبت (صرفاً مواجهه با عامل بیماری) منظور شد. در هر تیمار، میگوها سه بار در روز به مدت 40 روز با غذای پلت حاوی پروبیوتیک تکسل تغذیه شدند و در طول آزمون، پارامترهای دما، شوری و اکسیژن ثبت گردد. پس از 40 روز نیز مواجهه با ویروس لکه سفید انجام شده و به مدت 2 هفته روزانه تلفات و درصد بازماندگی ثبت شد. پس از نمونهگیری همولنف، شاخص سلامت، شامل تعداد هموسیت کل(Total Hemocyte Count,THC)، شمارش افتراقی هموسیتها (Differential Hemocyte Count ,DHC) و میزان پروتئین پلاسما کل (Total Plasma Protein,TPP) اندازهگیری و در تیمارها با گروههای شاهد مثبت و منفی، مقایسه گردید. بر اساس یافتههای این پژوهش، میتوان بیان کرد که تغذیه میگوهای سفید غربی با جیرههای غذایی حاوی مقادیر 107 و 108 CFU/Kg موجب افزایش معنیدار (05/0P≤) عملکرد سیستم ایمنی میگوها و شاخصهای سلامتی میگردد. افزون بر این تغذیه با جیرههای غذایی مورد اشاره، در افزایش درصد بازماندگی میگوهای مواجهه یافته با ویروس لکه سفید در مقابسه با شاهد، موثر میباشد (05/0P≤). |
|
واژههای کلیدی: میگوی سفید غربی، Litopenaeus vannamei، پروبیوتیک، شاخصهای سلامتی، تعداد هموسیت کل، شمارش افتراقی هموسیتها، میزان پروتئین پلاسما کل |
|
متن کامل [PDF 1149 kb]
(477 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1398/4/16 | پذیرش: 1398/7/22 | انتشار: 1399/7/1
|
|
|
|