در این پژوهش پروبیوتیک "تکسل" که بر اساس مطالعات 8 ساله موسسه تحفیفات علوم شیلاتی کشور (از 1388 لغایت 1395) در پژوهشکده میگوی کشور و با همکاری شرکت تک ژن زیست تولید شده است، در جیره غذایی میگوهای پرورشی سفید غربی (Litopenaeusvannamei) با میانگین وزنی بیش از 6 گرم افزوده شد (به سه مقدار 106 و 107 و 108CFU/Kg )و شاخصهای سلامتی (شامل تعداد هموسیت کل،شمارش افتراقی هموسیتهاو میزان پروتئین پلاسما کل)میگوها در ابتدا و انتهای دوره آزمون، تعیین گردید.برای این منظور میگوها به صورت تصادفی انتخاب شده و در آکواریومهای 150 لیتری (در هر اکواریوم 30 قطعه) نگهداری شدند.میگوها در سه تیمار و هر کدام با سه تکرار تیماربندی شدند و کنترل منفی (تغذیه با جیره فاقد پروبیوتیک و عدم مواجهه با عامل بیماری) و کنترل مثبت (صرفاً مواجهه با عامل بیماری) منظور شد. در هر تیمار، میگوها سه بار در روز به مدت 40 روز با غذای پلت حاوی پروبیوتیک تکسل تغذیه شدند و در طول آزمون، پارامترهای دما، شوری و اکسیژن ثبت گردد. پس از 40 روز نیز مواجهه با ویروس لکه سفید انجام شده و به مدت 2 هفته روزانه تلفات و درصد بازماندگی ثبت شد. پس از نمونهگیری همولنف، شاخص سلامت، شامل تعداد هموسیت کل(Total Hemocyte Count,THC)، شمارش افتراقی هموسیتها (Differential Hemocyte Count ,DHC) و میزان پروتئین پلاسما کل (Total Plasma Protein,TPP)اندازهگیری و در تیمارها با گروههای شاهد مثبت و منفی، مقایسه گردید. بر اساس یافتههای این پژوهش، میتوان بیان کرد که تغذیه میگوهای سفید غربی با جیرههای غذایی حاوی مقادیر 107 و 108CFU/Kg موجب افزایش معنیدار (05/0P≤) عملکرد سیستم ایمنی میگوها و شاخصهای سلامتیمیگردد. افزون بر این تغذیه با جیرههای غذایی مورد اشاره، در افزایش درصد بازماندگی میگوهای مواجهه یافته با ویروس لکه سفید در مقابسه با شاهد، موثر میباشد (05/0P≤).
Ghaednia B, Mirbakhsh M, Zorrieh Zahra M J. Effect of Bacillus subtilis IS02 in food on health, immunity indexes and prevention against White Spot Disease in Litopenaeus vannamei. JAD 2020; 14 (3) :87-99 URL: http://aqudev.liau.ac.ir/article-1-649-fa.html
قائدنیا بابک، میربخش مریم، ذریه زهرا محمد جلیل. تاثیر جیره حاوی پروبیوتیک Bacillus subtilis IS02 بر شاخص های سلامتی، عملکرد سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماری لکه سفید در میگوی سفید غربی. نشریه توسعه آبزی پروری. 1399; 14 (3) :87-99